Naudan paahtopaisti , uunijuurekset ja pippurikastike. Meillä on ystävien kanssa tapana järjestää kolmen-viiden ruokalajin illallisia säännöllisen epäsäännöllisesti. Syyskuussa keräännyimme noin kymmenen hengen joukolla ystävieni luokse ja kokkailimme yhdessä herkullisen aterian. Nämä kaksi asiaa on hyvä osata erottaa toisistaan.
Paahtopaisti-nimistä liharuokaa voidaan valmistaa paahtopaistin lisäksi esimerkiksi sisäpaistista, joka on mureudeltaan lähes paahtopaistin luokkaa. Pane kasvikset uuninkestävään vuokaan ja nosta paisti niiden päälle. Kypsennä uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on astetta.
Kääri liha alumiinifolioon, jotta se pysyy lämpimänä. Kastike : Sulata kattilassa voi. Nosta kattila levyltä ja sekoita voin joukkoon jauhot. Punaviini- balsamicokastike. Olen itsekkin muutaman kerran tehnyt kastikkeen kuvaamaallani työläällä tavalla ja kyllähän se niin on, että parashan siitä tulee, mutta aina ei ole aikaa eikä viitseliäisyyttä.
Ai niin ja punaviinikastike avattavasti tulee tietenkin Ranskasta. Ota naudan paahtopaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön, n. Pyyhi marinadista paperilla. Kuumenna paistinpannu ja paista kauniinväriset paistopinnat lihaan. Siirrä uunivuokaan ja laita lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari.
Murean paahtopaistin valmistat naudan paahto- tai sisäpaistista, ja lisänä maistuu kirpeän makea. Paahtopaisti sopii tarjottavaksi moneen tilanteeseen: arkeen ja juhlaan kylmänä tai lämpimänä. Leikkaa viipaleet mahdollisimman ohuiksi.
Tarjoa paahtopaistin kanssa pirteän mausteista piparjuurismetanaa. Pirkka perunoita (punainen pussi). Paisti on sunnuntain parasta ruokaa, kun perhe tai suku on koolla ja on aikaa nauttia! Ota paisti uunista ja peitä se foliolla. Anna lihan levätä noin minuuttia ennen viipalointia.
Kuumenna kastikepohja ja lisää joukkoon ruokakerma ja tuorejuusto. Mausta kastike fariinisokerilla, konjakilla ja tarvittaessa suolalla. Takuumurea Naturell Naudan Paahtopaisti. Nyt herkkuperseet kokoon ja apuun. Tarkoitus valmistaa huomenna naudan paistia.
Mitä laittaisin lisukkeeksi? Kermaperunat jo NIIN syöty. Vinkkejä myös kastikkeista otetaan mieluusti vastaan. En osaa edes kunnon punaviinikastiketta valmistaa. Liemi kannattaa ottaa talteen, tehdä siitä hillittömän herkullista kermakastiketta tai punaviinikastiketta paistille.
Helppoja kastikkeita molemmat. Pippurinen kastike paahtopaistille. Kaada seos kiehuvaan liemeen. Sekoita kerma ja vehnäjauhot. Joulupäivänä tehtiin lounaaksi paahtopaistia, paahdettuja kasviksia sekä kunnon kastike paistin paistoliemestä.
Täydellinen naudan paahtopaisti 4–hengelle kg naudan. Voitele paisti oliiviöljyllä ja mausta se hyvin suolalla ja pippurilla hieromalla niitä lihan pintaan. Paahtopaistin valmistaminen on todella helppoa: liha kypsennetään kokonaisena uunissa, mausteena käytetään vain suolaa ja mustapippuria ja kypsä paisti leikataan tarjolle.
Paahtopaistiksi kutsutaan naudan parifileen ja välipaistin välistä osaa tai sisäpaistia. Uudet perunat mojo- kastikkeessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.