torstai 10. elokuuta 2017

Papukvinoasalaatti

Papukvinoasalaatti

Kastikkeessa niiden mausta tulee lempeämpi ja rakenne pehmenee. Kiehauta noin litra vettä ja keitä papuja 7-minuuttia. Huuhdo pavut ja napsi tai leikkaa kannat pois. Yhdistä kuuma kvinoa ja pavut sekä kastike sipuleineen. Sitruunalla ja yrteillä maustettu papusalaatti syntyy minuutissa.


Papukvinoasalaatti

Tämä vegaaninen voimasalaatti keventää olon, mutta tekee kylläiseksi. Sekoita kasvikset, pavut ja kvinoa kulhossa sekaisin. Mittaa tehosekoittimen kulhoon kaikki salaattikastikkeen ainekset. Aja kaikki salaattikastikkeen ainekset sekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi. Nopea ja herkullinen papu - kvinoasalaatti.


Moi ja rentoa sunnuntaita kaikille! Tulin tänään nopeasti vinkkaamaan teille eräästä todella herkullisesta ja iisistä salaatista, jota olen nauttinut tässä lähiaikoina pariin otteeseen niin brunssin kuin juhannusjuhlien merkeissä. Raaka-aineet ovat erittäin . Meksikolaistyyppinen kvinoasalaatti on yksi lemppareistani evässalaatiksi.


Avokado-maissi-mustapapu -yhdistelmä on todettu monta kertaa lyömättömäksi ( kurkkaa vaikka tänne), eikä tämäkään salaatti tee poikkeusta. Tuo papu -avokado maistuu jo ajatuksenakin hirmuisan hyvältä ;). Kvinoa ei ole heinäkasvi kuten viljat, vaan se on sukua mm. Kvinoa sisältää paljon proteiinia ja hyvälaatuista rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita, joten se on parempi vaihtoehto tavallisille lisäkkeille. Ota pavut sulamaan huoneenlämpöön.


Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan, siirrä pieneen kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään. Pilko paprika ja kevätsipulit. Halkaise kurkku ja kaavi lusikalla pehmeä siemenosa pois. Kuori ja raasta porkkanat karkealla terällä. Teresa Välimäki Kvinoasalaatissa on sattumina pinjansiemeniä ja pieniä paprikapaloja, juustona joko saganakia tai fetaa.


Papukvinoasalaatti

Keitä kvinoa juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta lävikössä kuivaksi. Näiden salaattien pohjana käytin GoGreenin papujen lisäksi täyttäviä gluteenittomia viljoja (joista kumpikaan ei toki oikeasti ole vilja), jotta evästauon jälkeen ei varmasti jää nälkä. Kvinoa on varmasti monille jo tuttu juttu, mutta oletko kokeillut kokonaisia tattarinjyviä? Huuhtele ja keitä niitä tunti. Laita samaan kulhoon sipuli ja pavut.


Leikkaa se ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Puserra päälle limetin mehu ja valkosipulinkynsi. Lisää omenaviinietikkaa ja ripaus suolaa.


Salaatti lähti alunperin liikkeelle Jonna Vormalan hienon Jäävuoren huippu - salaattikirjan lämpimästä bataatti-papusalaatista, jonka Jonna puolestaan on jalostanut kertomansa mukaan omaan suuhun sopivaksi toisen. Kaada salaattikulhoon bataattien joukkoon pavut , chilisiivut, punasipuli ja korianteri. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Tähän kelpaa niin hunajamarinoidut, pehmeän pippuriset kuin muutkin valmiiksi maustetut suikaleet, tai voit käyttää maustamattomia, jolloin kannattaa tietysti laittaa haluamiaan mausteita siihen.


Pane bataatti ja sipuli uunivuokaan, mausta öljyllä, suolalla ja chilimausteella. Kypsennä 200- asteisessa uunissa 15–minuuttia. Paloittele avokadot ja salaatti. Keitä pavut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin minuuttia. Valuta talouspaperilla vuoratulla lautasella.


Keitä parsakaalin paloja noin minuuttia suolattomassa vedessä. Rakkaudesta kvinoaan kokeilin Jamie Oliverin kvinoa , feta, vihreä papu salaattia. Tässä linkki (englanninkieliseen) reseptiin. Sanotaan, että kvinoa on maailman suosituin superfoodi. Kvinoassa on enemmä proteiinia kuin riisissä tai muissa viljoissa.


Lisäksi se sisältää ravintokuitua, fosforia, rautaa ja . Heti syötävä salaattiateria, jossa kotimaista ohraa, papuja sekä kikherneitä sitruunaisessa öljykastikkeessa. Annoksessa proteiinia g, annoksessa haarukka mukana. Ainesosat: keitetty ohra (vesi, ohrahelmi, jodioitu suola), pavut (musta- ja soijapapu), kikherne, rypsi- ja . Smoky brisket on mureaa possua, joka on savustettu ennen kypsennystä. Brisket ja kvinoasalaatti sopivat juhlatarjottavaksi noutopöytään jogurttikastikkeen kanssa.


Valmista kvinoa paketissa olevan ohjeen mukaan. Esivalmistele pavut paketissa olevan ohjeen mukaan (kuvauksissa käytimme valmiiksi esikeitettyä papusekoitusta, jossa on isoja valkoisia papuja, kikherneitä ja borlottipapuja).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.