perjantai 6. lokakuuta 2017

Kakkuvuoan voitelu öljyllä

Perinteisesti vuoat on ennen taikinan kaatamista voideltu ensin voilla ja vuorattu tämän jälkeen korppujauhoilla tai vehnäjauhoilla. Toinen keino vuoan voitelemiseen on valmiin seoksen valmistaminen, jonka sutimisen jälkeen vuokaa ei tarvitse vuorata jauhoilla. Veronica Scornucopia esittelee blogissaan oivallisen . Miten voitelette vuoan voinokareella, esim.


Sormilla levittäen, vai käytättekö esimerkiksi leivin- tai voipaperi.

En viimeksi tämmöistä murotaikinaa voidellut ollenkaan ja hyvin irtosi. Siinä kyllä onkin voita seassa ja paljon. Rypsiöljy tai margariini joihinkin leivonnaisiin jos voita ei ole, oliiviöljy mieluummin suolaisiin leivonnaisiin kun siinä on enemmän makua eikä se välttämättä sovi johonkin marja- tai . Ei öljyä silikonivuokiin. Sillon muistaakseni voi vähän sipasta, jos taikina ei sisällä. Entä jos teen sämpylöitä tällaisessa jaettuun kakkuvuoassa.


Millä jauhotan kakkuvuoan ? Tein juustokakkua irtopohjavuokaan, olisko se vuoka pitänyt.

Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Herkkusuun lautasella-Ruokablogi: Suklaatiikerikakku lautasella. Välimuistissa Samankaltaisia 27. Voinko voidella vuoan öljyllä ? Kakkuvuoan voi voidella voilla tai öljyllä , ja sen voi myös . Olen siis laittamassa ruokaa uuniin ja voi pääsi loppumaan ja tähän hätään en pääse ostaan. Palaako ruoka kiinni vuokaan jos voitelee öljyllä ? Mitä tarkkaan ottaen tarkoittaa.


Myös kuivattavan konepesun jälkeen tippa öljyä tekee silikonille hyvää. Osa silikonivuoista on hyvin pehmeää materiaalia, joten niiden alle kannattaa laittaa uunissa pelti. Myös uuniin laittaminen ja kuuman vuoan nostaminen on helpompaa . Kun leivot, laitat ruokaa niin tarvitset usein voidella kakkuvuoan , pellin ym. Voi, öljy tai muu rasva on helppo levittää, kun ottaa pienen muovipussin ja laittaa sen käteen niin levitys on nopea, käsi pysyy puhtaana. Tarttumaton pinnoite voi nykyään olla joko lasi- tai metallivuoan pinnalla.


Pinnoituksen etuna on, ettei ruoka tai leivonnaiset tartu vuokaan. Vuokaa ei voi laittaa mikroaaltouuniin, eikä se kestä metallisia työvälineitä tai hankaavia pesimiä. Vuoan voiteluksi riittää sipaisu öljyä.

Kippaan pohjalle hieman öljyä ja suljaan silikonisella pullasudilla kunnes koko vuoka on öljytty. Juoksevaa margariinia käytän ja pullasudilla levitän. Muovihanskat käteen ja voita. Näin valmistat makaronilaatikon: - Esivalmistelut: 1. Laita uuni päälle kuumenemaan 2C asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä tai pullomargariinilla.


Käytä esimerkiksi pullasutia apuna rasvan levittämisessä. Sääntöön on poikkeus: sokerikakkua valmistaessa vuoka kannattaa voidella aina. Jos peset vuoan käsin etkä laita liikaa pesuainetta, voitelu ei ole välttämätöntä.


Mulla on viisi erilaista silikonista kakkuvuokaa. Työnnä hyytymisen jälkeen ohut muovilasta kakun ja vuoan reunan väliin. Kierrä muovilastalla kakun ympäri: havaitset, että kakku irtoaa kuin itsestään vuoan reunoista, eikä lasta riko lainkaan kakun pintaa.


Etsiskelin itse asiassa tuon öljyidean esittäjää, mutta toi raappavinkkikin on mainio! Huolellinen margariinilla voitelu (sormilla) ja korppujauhotus. Levitä täyte vuokaan huolellisesti reunoja myöten niin, että täytteen ja vuoan sisäpinnan väliin ei jää rakoja, joista kiilleneste pääsisi karkaamaan. Irtopohjaisella kakkuvuoalla pyöräytät helposti lähes kaikenlaiset kakut. Kakku on helppo irroittaa kokonaisena irtopohjan avulla, mutta muista paistettavissa kakuissa kannattaa silti aina voidella tai voidella sekä korppujauhottaa vuoka ja käyttää vuoan pohjalla leivinpaperia jotta saat kakun helposti irtoamaan.


Suut makeaksi itse tehdyillä leivonnaisilla: pyöräytä kakku tai muffineja ja kutsu perhe tai ystävät herkuttelemaan. Olisiko aika hankkia uusia vuokia ja muotteja vanhojen tilalle tai kokeilla leivonnassa uudenlaista vuokaa? Pyöreä kakkuvuoka , leipävuoka, muffinivuoka, muffinipelti, piparkakkumuotit – nämä ja paljon muuta.


Silikonivuoan käyttö ja säilytys: Silikonivuokaa ei tarvitse ensimmäisen käyttökerran jälkeen voidella tai korppujauhottaa lainkaan. Poikkeuksena on ainoastaan täysin rasvattoman (esim. sokerikakku-) taikinan paistaminen, jolloin vuoka kannattaa kevyesti rasvata. Joustavuuden ansiosta silikonivuoasta on helppo taivutella . Tällä saa nopsaa suikautettua kakkuvuoat , erityisesti noihin säädettäviin vuokiin on erittäin käyttökelpoinen. Viimeksi yritin etsiä tät kylmäosastolta - löytyykö tämä siis sieltä missä on öljyt yms.


Vuokien voitelu oli aina se tylsin homma leipomisessa, onneksi enää ei tarvitse sitä tehdä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.