Nostele kaaliseosta puhtaisiin lasipurkkeihin ja jaa päälle maustekastike. Lisää tarvittaessa vettä niin, että kaaliseos peittyy. Sulje purkit ja nosta viileään.
Parhaimmillaan se on viikon kuluttua. Eteläkorealaisen Dahnin äidin resepti : Näin valmistat oikein trendikkään tulisen kimchin.
DAHN KIM Eteläkorealainen ruokavloggaaja Dahn Kim tutustuttaa IS:n lukijat kesän aikana korealaiseen keittiöön. Video ei ole katsottavissa laitteellasi. Suomessa asuva Dahn Kim on huomannut, että suomalaiset . Opin äidiltäni, että maukkaan kimchin saa, kun laittaa paljon sokeria ja sipulia.
Jokainen korealainen tietää, kuinka mahtavalta maistuu juuri valmistettu kuuma riisi ja tuore kimchi ! Kimchi : tulinen hapatettu salaatti. Chilijauho, jota käytän videossani on mummoltani. Hapatettu, chilillä maustettu kiinankaali eli kimchi kuuluu lähes jokaiselle korealaiselle aterialle.
Säilyy hyvin jääkaapissa, mutta kannattaa laittaa hyvällä kannella varustettuun lasipurkkiin, ettei koko jääkaappi haise. Vesi herahtaa kielelleni, kun vain ajattelenkin tuota rapeaa, ja tulista, suolaisen hapanta korealaista perinneruokaa. Tyypillisin kimchi valmistetaan kiinankaalista hapattamalla ja maustetaan inkiväärillä, chilillä, valko- ja kevätsipulilla sekä kalakastikkeella. Erilaisia reseptejä on kuitenkin lukuisia ja Korean . Itselleni olen antanut luvan rakastua tähän korealaiseen kiinankaalista fermentoimalla eli hapattamalla valmistettavaan mausteiseen ruokalajiin.
Tosiasia nimittäin on, että sen maku kuuluu erottomattomasti moneen korealaiseen herkkuun. Siitä syntyy mainio keitto. Modernisti kimchiä voi käyttää vaikka pizzan täytteeksi. Pikakimchi eli korealainen hapankaali. Leikkaa kaali suikaleiksi.
Raasta valkosipuli ja inkivääri. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Sekoita ainekset yhteen ja jätä . Perinteisesti se tehdään hapattamalla, mutta kimchiä voi tehdä myös keittämällä.
Kiinankaalista valmistettava kimchi on Korean kansallisruoka, jota korealaiset nauttivat lähes päivittäin. Mausteista kimchiä voi syödä lisäkkeenä tai käyttää k. Teksti ja kuvat: Tuulia Niemi-Nikkola.
Tilasitpa korealaisessa ravintolassa mitä tahansa, eteesi tuodaan aina myös kulhollinen hapatettua, tulista kiinankaalia: kimchiä. Maitohappoja ja aineenvaihduntaa parantavia mausteita täynnä oleva kimchi on julistettu maailman terveellisimmäksi . Valmista kimchi vähintään päivää ja mielellään viikko ennen herkuttelua (ks. ohje). Ja minkä kanssa sitä kimchiä sitten syödään (no melkein minkä vaan)?
Tarjoiluehdotus tulossa blogiin myöhemmin :) Resepti. Kanavartaat ovat monien ehdoton kanaruokasuosikki. Mikäs sen mukavampi tapa viettää kesää kuin yhdessä vartaita grillaillen ja nautiskellen. Irrota kiinankaalin lehdet ja huuhtele ne vedellä huolellis.
Dahn näyttää, kuinka perinteistä korealaista hapankaalia, kimchiä, tehdään. Talven kimchit valmistetaan talkootyöllä. Kimjangin aikana sukulaiset ja naapurit kokoontuvat taloon ja auttavat emäntää suuren kimchimäärän valmistamisessa. Kunkin talon emännällä on oma reseptinsä , .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.