Valmista Kotitekoinen pasta tällä reseptillä. Perus settiä, Pasta on aina parasta tuoreeltaan ja itsetehtynä jopa tuntuu maukkaammalta. Ei tarvitse paljoa vaivaa ja voi tehdä juuri sitä erikoista pastaa rakkaimmalleen.
Sokeriton, kasvisruoka, maidoton, vähärasvainen. Pasta on parasta tuoreena.
Tuorepastasta voit valmistaa esim. Pastan tekeminen on helpompaa kuin uskotkaan. Siitä saimme idean tehdä pastaa ihan itse. Itse tehtyyn pastaan tarvitset vain jauhoja ja kananmunia. Lopputuloksesta tuli äärettömän herkullinen!
Reseptin pohjana käytimme vanhaa italialaista ohjetta: kilo vehnäjauhoa ja . Tortellinit, raviolit ja kaikenlaiset täytetyt pastat valmistuvat myöskin samalla reseptillä. Saan kiittää ennakkoluulojeni rikkomisesta italialaissyntyistä kokkia Fabion Viviania, joka muutti perinteisiä isoäitien reseptejä helpommaksi ja sai kaiken näyttämään niin yksinkertaiselta, sellaiselta että .
Niinpä tuorepasta edellyttää myös kastikkeelta mehevyyttä. Pastellan uudet reseptit on kehitetty uutuustuotteelle eli kasvistuorepastoille. Valittuja reseptejä kpl . Itsetehdystä tuorepastasta voit muotoilla eri muotoisia pastoja, esimerkiksi tagliatellea, ravioleja tai lasagnelevyjä.
Taikina valmistuu helposti yleiskoneella. Erittäin nopea ateria syntyy lämminsavustetusta kirjolohesta ja tuorepastasta. Gluteeniton tuorepasta oli se resepti , johon tartuin Viljaton kattaus -kirjasta ensimmäisenä. Itse käytin kaksi munaa ja koko jauhomäärän – Emmi-Liia ohjeistaa laittamaan yhden munan ja vain tarpeen mukaan jauhoja.
Koska en jaksanut hakea pastakonetta kellarista, kaulin taikinan käsin, enkä ehkä ihan . Pastakoneella tai kaulimella saat aikaan. Loistava oivallus joltakin (alkuperä ei ole tiedossa, ehkä Ruotsista) tehdä pastaa uunissa. Tämä pasta on vhh:ta, gluteenitonta ja erinomaisen helppoa tehdä.
Löysin reseptin täältä, mutta vähän selailtuani ruotsalaisia vhh-blogeja, sama reseti löytyi lähes joka blogista. En siis keksinyt, enkä kehitellyt tätä . Sain pastakoneen viime jouluna lahjaksi. Koko perheen yhteisvoimin saatiin toisella yrittämällä aikaiseksi ihan salonkikelpoinen pasta.
Onnistumisen resepti löytyi yhdestä suosikkikeittokirjoistani, . Jos kävelisin unissani kauppaan, ostoskoristani löytyisi sitruunoita. Ostan niitä jokaisella kauppareissulla huolimatta siitä, onko niitä jo keittiössä tusina tai kaksi. Tässä pasta , jonne upotan sitruunan jos toisenkin, kokkaan tätä nykyään useammin kuin avokadopastaa, koska tähän löytyy aina raaka-aineet . Halloumi-sitruunapasta valmistuu nopeasti ja helposti ja maistuu lounaana tai arki-illan ateriana. Lisää lopuksi hienonnettua basilikaa, kääntele ja tarjoa. Mittaa jauhot ja suola kulhoon.
Kippaa yhdistelmä puhdistetulle työtasolle. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko kananmunat siihen. Nostele jauhoja reunoilta keskustaan päin. Lisää oliiviöljyä ja jatka sekoittamista kunnes taikina on tasaista.
Kauli taikina levyksi kiertämällä . Pasta pannaan aina kiehuvaan veteen, ja jottakiehuminen ei pysähtyisi pitkäksi aikaa, on hyvä peittää kattila kannellakunnes vesi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.