perjantai 13. huhtikuuta 2018

Kloriitti myrkyllisyys

Kloriitti myrkyllisyys

Onko kloriitti terveydelle vaarallinen ain e? Kloriitin kanssa pitää aina käyttää kylmää vettä ja se on aina huuhdeltava huolella pois. Kloriittia ei saa käyttää yhdessä happamien aineiden kanssa, koska silloin saattaa syntyä myrkyllisiä kaasuja, jotka voivat aiheuttaa huonoa oloa. Pidättekö siivoushanskoja ehdottomasti, kun siivoatte laimennetulla kloriitilla ? Uusiin, kuiviin tiloihin muutettaessa sen käyttö irtaimiston puhdistuksessa on OK.


Kloriitti höyrystyy lämpimänä ja tuo höyry on myrkyllistä , muuten se on tosiaan vain ärsyttävää. Pysyvistä vaikutuksista en osaa sanoa, mutta noudata tulevaisuudessa varovaisuutta ja pesuaineiden käyttöohjeita. Kylmään veteen laimennettuna kloriitin pesuteho on parempi.


Esimerkiksi klooria sisältävät desinfiointiaineet ja WC:n puhdistusaineet voivat reagoida keskenään ja muodostaa myrkyllisiä kaasuja, jotka ärsyttävät ylähengitysteitä. Koska kotona haitallisten bakteerien määrä on vähäinen, ei kodin siivouksessa välttämättä edes tarvita antibakteerisia puhdistusaineita. Kloriitti ei ole todellakaan hyväksi noin usein käytettynä ja saattaa altistaa esim. Toivottavasti miehesi käyttää kylmää vettä kloriitin kanssa kun muutenhan se höyrystyy hengitykselle vaaralliseksi. Kuiva kloorikaasu syövyttää alumiinia, titaania ja tinaa.


Nestekloori vahingoittaa muoveja. Kloriitti on vahva emäs (pH yli 12), joten kalkinpoistoaine se ei ole. Kehittää myrkyllistä kaasua hapon kanssa. Aineen tai seoksen luokitus.


Väistyvä luokitus: Syövyttävää. Erittäin myrkyllistä vesieliöille. Vapaana alkuaineena esiintyessään kloori on vihertävän keltainen, yli kaksi kertaa ilmaa tiheämpi, tukahduttavan hajuinen ja hyvin myrkyllinen kaasu. Sitä voi °C:n lämpötilassa liueta litraa yhteen litraan vettä.


Ainoastaan tuota käytetään, koska sillä saadaan käytännössä parhaiten puhtaaksi hiusväreistä kaikki altaat. Iho kannattaa suojata hanskoilla, koska roiskeet ärsyttävät ihoa ja vaatteiden kanssa olla erityisen varovainen, koska kloriitti pilaa ne . Miten myrkyllistä kloriitti on? Kloori on suoloja muodostava halogeeni. Olen havainnut aineen erittäin, suorastaan pelottavan tehokkaaksi. Loraus kloriittia liuottaa itsestään kaikki liat ja tummentumat mm.


Maaret Castrén, Henna Korte ja Kristiina Myllyrinne. Pesusieneen imeytynyt kloriitti olisi ollut vaarallista, mutta oireet olisi ilmaantuneet nopeasti suuhun, eli kun suuta ei aristanut, niin todennäköisesti se. Toi hammastahna tuli mulle yllätyksenä, en ollut tullut ajatelleeksi, että fluori on niin myrkyllistä – enkä myöskään, että se voi jonkun mielestä maistua niin . Aineluetteloon on listattu kysytyimmät ja tärkeimmät myrkytysten aiheuttajat Myrkytystietokeskuksen tilastojen mukaan, niiden myrkyllisyys sekä hoito-ohjeet.


Tässä luettelossa mainitut tiedot aineen myrkyllisyydestä koskevat ensisijaisesti pikkulapsia. Joissain kohdissa myrkyllisyys on ilmoitettu aineen määränä painokiloa . Kaipaisin todellista tietoa mainituista aineista puhdistajina ja desifioijina. Viime keväänä olin toimittamassa tavaraa kissakotiin ja he eivät missään nimessä halunneet Tolua, vaan Kloriittia. Tolu kuulemma pitkän päälle aiheuttaa allergian tyyppistä herkistymistä.


En alkanut väittelemään . Raakaa järvikalaa ei tule antaa koiralle, sillä siitä voi saada lapamadon. Se on nieltynä erittäin myrkyllinen. Koiralle sopimattomia ruokia ovat myös suklaa (mitä tummempi, sen pahempi), xylitol, sipuli, valkosipuli, macademia-pähkinät, avocado, viinirypäleet, rusinat, raparperin lehdet sekä persikan ja . Elinkohtainen myrkyllisyys - toistuva altistuminen.


Fysikaalisiin, kemiallisiin ja myrkyllisiin erityispiirteisiin liittyvät oireet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.