perjantai 13. huhtikuuta 2018

Paella kana

Leikkaa kanat reiluiksi lohkoiksi, ripottele suolaa päälle ja kierittele vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy paellapannulla ja ruskista hiukan kananpaloja. Puserra myös chorizomakkara pikkupulliksi pannulle.


Siirrä ainekset niiden ruskistuttua pois pannulta sivuun ja lisää miedommalle lämmölle hienonnettu . Paella on espanjalainen versio pyttipannusta.

Sen raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet. Lisäksi paellaan käytetään alkuperästä riippuen kanaa , kania tai mereneläviä. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää broileri ja ruskista se kevyesti.


Anna olla hetken aikaa, että riisi alkaa ns. Ihanan värikäs ja sopivan mausteinen paella valmistuu helposti. Arkinen paella saa makua broilerista, pakastekatkaravuista ja simpukoista.


Tässä on helppo arkiruoka, joka kannattaa ottaa haltuun!

Jamie Oliverin resepteistä löytyi helppo paella. Rannikolla se sisältää totta kai meren antimia, kun taas sisämaassa käytetään enemmän kanaa. Riisi maustetaan ja värjätään sahramilla. OpaMuurikan Kesäkeittiö on monipuolinen ruoanvalmistuskeskus, jonka saa sähköisenä tai kaasulla toimivana. Kesäkeittiötä voi täydentää omien kokkailutarpeiden mukaan ja käytännössä sillä hoituu kaikki kesäiset . Espanjalainen herkku, ruokaisa paella , maistuu maukkaalta myös kylmänä.


Paellaan tarvitset: kanan rintafilettä. Aloita pilkkomalla kaikki ainekset. Pätki nakit sopiviksi suupaloiksi ja puolita halutessasi reisileikkeet. Pilko pekoni reiluiksi paloiksi.


Kuori ja hienonna sipuli, samoin valkosipuli. Laita paellapannu grilliin tai liedelle. Kaada oliiviöljy pannulle ja kuumenna. Eilen mietiskelin, että mitä ruokia sitä vapailla taas tekisi. Kurkkaus kaappiin ja hyllyltä osui silmiin paellariisi, paellamaustepussit ja oliiviöljy.


Tuosta hetkestä lähtien olen halunnut tehdä itse paellaa , ja nyt sain aikomukseni vihdoin toteutettua.

Meidän paellaan tuli riisin ja sahramin lisäksi ainakin maukasta kanaa , mausteista makkaraa, chilikatkarapuja, savusimpukoita ja sinisimpukoita. Valencialainen paella , kuusi annosta. Resepti on alunperin Olivia lehden blogista Jensenin kiusaus.


Meren antimet ( simpukat,katkaravun pyrstöt ja mustekalarenkaat ) voi korvata mieleisellään setillä, esim. Tarvikkeet on tullut tilattua aiemmin netistä suomessa sijaitsevasta espanjalaisesta kaupasta. Samalla tuli tilattua pari paellapannua ja hinnalla . Kanan lisäksi joukkoon tuli tuoreita tomaatteja ja punaista paprikaa, sipuleita sekä sokeriherneenpalkoja.


Vertailukohteeksi valikoitui nopeasti haettuna Stockmannin paella , johon sävellettiin vapaasti omia lisäyksiä . Herkullinen paella kuuluu espanjalaisen keittiön klassikkoruokiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.