torstai 19. huhtikuuta 2018

Muotteja betonitöihin

Muotteja betonitöihin

Tietääkö kukaan ulkomailla sijaitsevia nettikauppoja joista voi tilata betonitöiden muotteja ? Haluttaisi valaa välillä patsaita,eläimiä tai jotain eriko. VALAMINEN Voitele muotti ohuesti ruokaöljyllä ennen työskentelyn aloittamista (helpottaa betonityön irtoamista muotista ). Sekoita betoni pakkauksen ohjeen mukaisesti (noin osa vettä, osaa askartelubetonia). Kaada betoni muotteihin ja anna kuivua noin vuorokausi. Valmiin työn annetaan kovettua muotissa muutaman päivän ajan. Jos on ulkomuotti ja sisämuotti, niin sisämuotti poistetaan seuraavana päivänä.


Ulkomuotin annetaan olla kolmisen päivää. Täysin kuivaksi betoni kovettuu vasta kuukaudessa, mutta . Todella lämpimästi suosittelen liittymistä kyseiseen ryhmään, mikäli betonityöt kiehtovat. Mikä näissä sitten yhtäkkiä on alkanut ihmisiä kiehtomaan? Olisiko kuitenkin vain se tunne, kun voi täyttää sekoittamallaan sementtivellillä erilaisia muotteja ja toivoa tomerasti muottia taputellen, että: -Älä tule paha . Kun sekoitteli vanhalla puuharukalla betonia ja vettä ja taputteli sitä muotteihin , tuli todellakin mieleen muinaiset hiekkalaatikkoleikit.


Puuhailu oli valtavan hauskaa, vei ihan mennessään tuntikausiksi. Kumpikaan ei ollut ennen tehnyt betonitöitä , mutta halusimme kokeilla miten homma toimii. Teimme muutamia töitä ja . Tavallisin betonitöihin käytettävä kuivabetoni on sementtilaasti S30. Aseta koristeaihiot muotin sisäpinnalle ennen valamista, kiinnitä tarvittaessa sprayliimalla ja poista työn kovetuttua. Kauniit askelmat syntyvät, kun asettelet pitsiliinat muotin pohjalle ennen valamista.


Muotteja betonitöihin

Renkaille tein muotin leikkaamalla suikaleen muovista, jonka teippasin rinkulaksi. Renkaita kuivattelin muovirinkulamuoteissaan kolme päivää ja toiset kolme päivää sisällä ennen maalaamista, Liisa kertoo. Liisa toteaa katosta tulleen täydellisen, mutta vähän harmittaa, että lyhyille sivuille jäi ilmakuplia. No niinhän siinä kävi, kuin arvata saattaa.


Jäin totaalisen koukkuun näihin betonitöihin. Näitä postailen nyt jonkin verran, koska viimeiset kelit näitä tehdä on nyt parhaillaan menossa. Kun yöpakkaset tulee, on jo myöhäistä ulkona kuivattaa. Näistä betonikoristeista on moneksi.


Muotteja betonitöihin

Tämä pöllö joka on tämän . Kesäiltojen tiennäyttäjät! Itsevalettuja betonilyhtyjä on helppo tehdä jopa polun verran. Nämä tukevat lyhdyt pysyvät myös hyvin pystyssä. Muottien lisäksi, materiaaleiksi tarvitset vain betonia, lasipurkkeja ja rautalankaa. Irrota muoteista teipit ja tarrat, ellei halua niiden näkyvän valmiin ruukun pinnassa.


Sekoita isossa paljussa sementtilaasti ja vesi, niin saat betonia. Käytä betonitöissä aina hengityssuojaa, suojalaseja, kumikäsineitä ja suojavaatteita. Sekoita ja lisää tarvittaessa vettä tai sementtijauhetta.


Muotteja betonitöihin

Askartelubetonista saa tehtyä pienellä vaivalla kauniita kodin koriste-esineitä. Tässä Helin ohje betoniseen kukkaruukkuun. Enpä arvannut millaisen valukuumeen tämä roihusuoja aiheuttaa.


Betoniin valetut pyyhkeet roihusuojina. Vettä ja betonia sekaisin, kaadetaan muottiin , kopistellaan ilmakuplat pois ja annetaan kuivua. Erilaiset muotit ja koristelasit tuovat itse tehtyihin betonitöihin persoonallista ilmettä. Laattapolku vie puutarhaan. Sitten Liisa otti sen pois muotista ja toi vielä kotiin sisälle kuivumaan viikoksi.


Eilen oli muottien irroituspäivä ja kaikkein jännittävin vaihe betonitöissä. Irtoaako työt muoteista ehjinä, onko halkeamia ja ilmakuplia. Osa töistä irtosi helposti, mutta muutama on edelleenkin kiinni muotissa. Kovamuovinen lautanen taitaa olla tämän kerran haastavin muotti.


Se ei jousta ollenkaan ja istuu . Mulla on ollu betonityöt kanssa alottamista vaille valmiita semmoset kolme kesää jo varmaan :D. Mutta jos vaikka tänä vuonna. Kuplat olisi pitänyt saada pois tärisyttämällä muotteja , en ilmeisesti tärisyttänyt tarpeeksi sillä kuplia jäi aika paljon. Minua ne eivät haittaa, mitä rosoisempi pinta sen parempi. Liina, betonia ja pölkky.


Ohje betonitöihin : Tee betonista ja vedestä aika jämäkkä sekoitus ja . Helppo betonityö puutarhaan: sydämen muotoiset laatat. Kirpputorilta mukaani tarttui myös silikoninen kalakuvioinen jääpalamuotti. Silikonimuotti oli ehkä kaikkein paras muotti betonitöihin. Valmiit kuviot oli helppo painaa muoteista irti.


Muotin valinnassa vain mielikuvitus on rajana. Kuvien betonivaluissa on käytetty muotteina puukehikkoa, pikkuämpäreitä, kukkien muovisia istutusruukkuja ja muovivatia. Jos muotti on huokoista ainetta kuten puuta, öljyä sen pinta ennen valua.


Näin massa ei jää kiinni muottiin. Hyviä voiteluaineita ovat auringonkukkaöljy, .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.