maanantai 11. kesäkuuta 2018

Vihreä papu resepti

Pavuista saa helposti maukkaan lisäkkeen sekä kala- että liharuoille. Paahdetut pähkinät tai pinjansiemenet antavat pavuille lisämakua ja rouheisuutta. Annoksen maun kruunaa maustevoi.


Sitruuna ja yrtit maustavat pavut herkullisiksi. Huuhtele pavut ja poista niistä kovat kannat. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, noin minuuttia.

Valuta pavut hyvin siivilässä. Paista papuja voissa, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta pavut sitruunankuorella ja -mehulla, merisuolahiutaleilla sekä salvialla.


Pensas- ja salkopapujen satokausi on parhaimmillaan. Mutta miten ne pitäisi käsitellä? Härkäpapujen tuorekäytön yhteydessä on keskustelupalstallamme tänä kesänä ollut puhetta siitä, miten erilaiset palkokasvit pitää käsitellä ennen syömistä.


Useimmat tietävät, että pavut ovat myrkyllisiä, ellei niitä keitetä . Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka, vähähiilihydraattinen, vähärasvainen. Niinpä minunkin perimätiedossani oli papujen kohdalla tyhjää.

Onneksi Safkaa- kirjasta löytyi vuosi sitten mahtava haricots verts resepti , josta lanseerasimme välittömästi uuden aikuisten iltapalan. Nopsaan keitetyille (tai höyrytetyille) pavuille annetaan pannulla öljykylpy, mausteena suolaa, persiljaa ja . Nosta pavut laakeaan kasariin ja kaada päälle pari desiä kiehuvaa vettä. Peitä kasari kannella ja anna papujen höyrystyä täydellä teholla muutama minuutti. Poista kansi ja ravistele hieman, jotta kaikki kosteus haihtuu.


Lisää kuumien papujen joukkoon voita ja anna . Tomaateista ja pavuista saat mehukkaan lisukkeen pääruuallesi. Mamma mia, kyllä se pääruuaksikin sopii! Winkki: kokeile valmistaa pavut uunissa: Ranskalaiset pavut.


Raastetusta porkkanasta ja valkokaalista yhdessä pinaatin, parsakaalin ja papujen kanssa syntyy oikea terveyssalaatti. Vihreitä papuja italialaisittain. Siitä saa hurjasti vitamiineja ja mineraaleja.


Lisäksi useat aineksista ovat ympäristöystävällisiä, Öhrvik kannustaa viraston tiedotteessa. Pinaatin taika tehoaa muihinkin kuin . Wokkaa pavut kahdessa erässä, lisää viimeiseen erään chili, valkosipuli, korianteri ja suola. Lisää lopuksi kaikki pavut ja kana pannulle.


Sekoita keskenään vesi, soijakastike, riisi- valkoviinietikka ja hunaja. Kaada mausteliemi kanan ja papujen sekaan. Ota pannu liedeltä ja tarjoa välittömästi riisin tai .

Ulkofileepihvejä voi grillata vallan mainiosti puuhiiligrillissä. Jos ostat hienoja pihvejä lihakauppiaaltasi, voit pyytää häntä jättämään niihin päällystakin eli rasvareunuksen. Se antaa lihalle mehukkuutta ja makua.


Rasvan voit leikata pois otettuasi pihvit grillistä. Lisäkkeinä tarjoamme vihreitä pitkiä papuja ja . Toisaalta niissä on myös melko vähän hyödyllisiä ravintoarvoja, kuten kuituja ja proteiinia, verrattuna muihin papuihin. Kuten melkein kaikissa pavuissa, vihreissä pavuissa on runsaasti aineenvaihduntaa parantavaa folaattia eli foolihappoa. Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Sanna Peurakoski.


Ruokaisa papu - jauhelihakastike ei kaipaa juustokastiketta, pelkkä uunissa paahtunut juusto riittää. Rakkaudella italialaseen tapaan valmistettuja vihreitä papuja - resepti suoraan Manhattanilta. Kesällä piipahdin useampaan otteeseen Union Squaren pienviljelijöiden markkinoilla. Markkinoilla on tarjolla valtavat määrät erilaisi ihania kasviksia, juustoja, hunajaa, leipää ja kukkasia. Salaatti nautitaan oemnaviinietikasta, oliiviöljystä ja mausteista sekoitetun kastikkeen kanssa.


Papu-tomaattisalaatti on suussasulavan herkullinen lisäke, joka maistuu broileri- ja liharuokien kanssa. Salaatissa maistuvat pesto ja kirsikkatomaatit. Tilli-mantelipestolla maustettu vihreä papu - perunasalaatti sopii grillatun kalan . Paistetut pavut ovat terveellinen lisäke monille ruoille. Tarvikkeet (hengelle): 5g vihreitä papuja puolikas sipuli tl kurkumaa rkl tomaattipureeta tl suolaa dl keltaisia linssejä öljyä.


Puoli kiloa tai enemmän vihreitä papuja pilkotaan pieniksi paloiksi, samoin puolikas sipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.