Valmistan paahtopaistin aina linkistä löytyvällä luotto-ohjeella. Ohjeella paahtopaistista tulee suussa sulavaa. Rakastan tuoreita yrttejä ja erityisesti rakuunaa. Paahtopaistin marinaadin käytin . Yrttinen jälkimarinoitu paahtopaisti on sukujuhlien takuuvarma tarjottava.
Mittaa isoon kannelliseen kulhoon marinadin ainekset.
Kesällä on jälleen aika siirytä ulkoruokintaan. Juhlapöydätkin katetaan pihalle, mikäli säiden jumalat sen suinkin sallivat. Jos joulupöydän kunkku on kinkku, niin kevään juhlapöydissä marinoitu paahtopaisti on aikamoinen ässä!
Tässä postauksessa neuvotaan kädestä pitäen miten paahtopaisti sidotaan, . Helmikuinen tervehdys Raadelmasta! Täällä on kokkailtu laimeasti ja podettu kausiflunssaa. Olen jakanut täällä blogissani muutamankin paahtopaistin ja -fileen ohjeen, mutta tämä on taas vähän erilainen. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja valele paistiviipaleet marinadilla.
Leikkaa kypsä paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi.
Anna maustua tunnin ajan viileässä. Levitä vadille rucolasalaatti ja nostele päälle halkaistut tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli ja pilko kurkut.
Aseta ainekset paistiviipaleiden kanssa . Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on astetta. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää. Halutessasi voit paistaa paistin . Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera. Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin.
Vähän öljyä suolaa ja pippuria. Marinadi: dl oliiviöljyä (vajaa) dl . Kun on juuri posket pakkasen puremina reippailtu läpi nietosten (ostoskeskuksen huonosti aurattu parkkipaikka) on mukava tulla kotiin höyryävän paahtopaistin ääreen (tai olisi jos joku sen olisi jo paistanut). Mutta sopii se keskikesän juhliinkin . Tässä on linkki myös marinoituun paahtopaistiin, joka tehdään samalla menetelmällä, mutta naudan paahtopaistille. Jos aasialainen makea marinadi on enemmän juttusi, niin kokeile tätä.
Ihan samoin toimii myös eilisen pihvien kanssa. Sitä on kiva tarjota vähän isommalle porukalle vaikkapa seisovan herkkupöydän antina.
Marinoitu paisti on mielettömän hyvää! Minulla oli aikoinaan vakioresepti marinointiin, mutta olen toistaiseksi laittanut sen - äitini sanoin - hyvään talteen. Toisin sanon en tiedä missä resepti on. Onneksi olen tehnyt sitä . Viime viikolla tein sitä ihan arkisapuskaksikin. Lihanpala on melko kohtuullisen hintainen ja sen voi valmistaa etukäteen, odottamaan nälkäisiä sitten veistelyvalmiina jääkaapissa.
Naudan paahtopaisti on parhaimmillaan punertavan mediumina. Poimi tästä vinkit mehukkaan paahtopaistin valmistukseen ja onnistut. Nestemäisten marinadien lisäksi voit kuivamarinoida eli rubata lihaa.
Hiero lihan pintaan kuivattua mausteseosta, jossa on suolaa. Kypsän, viipaloidun paahtopaistin voit marinoida joko mausteliemessä tai glaseeraamalla eli voitelemalla kypsän lihan pintaan makeahkoa, . Poista lihasta kalvot, sekoita .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.