perjantai 28. joulukuuta 2018

Itse tehty turkkilainen jogurtti

Tee-se- itse jogurtti l maitoa (tässä luomukevytmaito) dl maustamatonta jogurttia (tässä turkkilainen ) Kuumenna maito asteiseksi ja sekoita siihen. Olet marttojen martta :) Meillä on tehty kotikotona ennen vanhaan viiliä samalla menetelmällä: Otettiin viilinsiemen kaupan viilipurkista, leviteltiin sitä . Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka. Jogurtin valmistaminen ei ole vaikeaa ja jogurtin makuun saa vaihtelua valmistamalla se eri jogurteista.


Täyteläisyyttä ja paksuutta rakenteeseen saat käytäämällä maitojauhetta.

Jogurttiseos tarvitsee hapattuakseen riittävästi lämpöä, joten lämpömittari on tarpeellinen väline jogurtin kotivalmistuksessa. Minä lämmitän maidon mikrossa, ei tarvii vahtia kattilaa. Mittaan sitten sen lämmön, pitää olla n. Koska jogurttia menee taloudessamme niin paljon, olin jo kauan suunnitellut kokeilevani sen tekemistä itse. Jostain syystä kokeileminen.


Lämmitä maito kiehumispisteeseen välillä sekoittaen. Jogurtti Kun käytät kermaa tai täysmaitoa saat täyteläisempää jogurttia.

Voit lisätä myös ½-dl kuivamaitoa, niin tulee paksumpaa jogurttia. Mikäli haluaa rasvatonta on kaupan jogurtti lähinnä kiisseliä koska käytetty sakeuttamisaineita ja turkkilainen rasvaton on aitoa, mutta aika kallista eikä sitä saa . Itse tehty viili ja jogurtti tarjotaan tuoreilla marjoilla höystettynä. Valmis jogurtti myös jatkaa hapantumista jääkaapissa koko ajan, joten vanhempi jogurtti on aina happamampaa kuin juuri valmistettu tuore eilinen jogurtti. Jogurttia voi valmistaa aivan naturellia maustamatonta, tai sen voi myös maustaa hillolla joka lisätään jo hapatusvaiheessa jogurtin sekaan.


Kotitekoinen kreikkalainen jogurtti (litra). Humanistin aivoni päättelevät, että maidon rasvapitoisuus määrää jugun rasvapitoisuuden, mutta en ole varma. Itsetehty viili valmistetaan jonkin lehden ohjeen mukaan näin: lusikallinen viiliä ja jonkin. Omillekin lapsille sitä on joskus tehty , mutta kuinka se sitten onkin niin paljon helpompaa ostaa viilipurkki kaupasta.


Mitenköhän saisi tehtyä niin paksua jogurttia kuin turkkilainen on? Maailman paras jugurtti on raikasta, juuri sopivan hapanta, täyteläistä, kirkkaan valkoista ja lohkeavaa. Hänen reseptillään olen nyt tehnyt monen vuoden ajan jugurttini itse. Hei, kokeilin tätä ohjetta turkkilaisella jogurtilla ja lisäsin myös desin maitojauhetta. Ensimmäinen testi: kuumensin maidon teflonkattilassa, sekoitin joukkoon 1g turkkilaista jogurttia ja kaadoin muovikannuun hapattumaan.


Omenaa on tänä vuonna niin paljon, että oli loihdittavana viikonloppun kunniaksi ja retkelle Kiviniityn Kotieläinpuistoon omenapiirakkaa! Sekoita ainekset ja tarkista makeus.

Kaada massa isoon jäädytysvuokaan tai jäätelöpuikkomuotteihin. Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola. Valuta 15–minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois.


Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Itsetehty mysli, jogurtti ja marjat – katso Martinan iltapalan resepti. Martinan ateriat -sarjan neljännessä jaksossa Martina opastaa herkullisen kotitekoisen myslin saloihin.


Katso resepti ja tutoriaalivideo! Jaoin viime viikolla blogissa vuosien takaisen hittireseptin, siemennäkkärin, ja hitiksi se osoittautui taaskin. Bloggaajalle on aina kannustavaa kun reseptit kiinnostavat ja niistä on ihmisille apua.


Hapokas raparperi antaa pirteää makua raparperijäätelölle, joka on ihana kesäjälkiruoka kinuskikastikkeen, marenkien, ja kesän ensimmäisten metsämansikoiden kera. Helppoon jogurttijäätelöön ei tarvita montaa ainesta, pakastemarjat, turkkilainen jogurtti ja siirappi riittävät. Mansikka- jogurttijäätelöpuikot .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.