Kokeile tätä takuuvarmaa valmistustekniikkaa! Laita broileri uuniin 1-tunniksi. Penslaa silloin tällöin rasvalla, jota tihkuu vuokaan tai pellille.
Kallista broileria, jotta siitä tihkuu hieman nestettä - näin voit tarkistaa broilerin kypsyyden. Jos neste on kirkasta eikä punaista, broileri on valmis syötäväksi.
Nämä broilerin rintafileet syntyvät lähes itsestään uunissa ja lopputulos on taatusti mehevä. Tässä helppo broileriruoka, joka maistuu koko perheelle! Kananpojan maustamattomia fileepihvejä. Ota tuote huoneenlämpöön n. Sivele fileiden pintaan öljyä, suolaa ja mausteita, esim. Sido koivet paistilangalla yhteen.
Paista fileepihvit kypsäksi uunissa 220.
Nosta broileri voideltuun uunivuokaan. Alenna uunin lämpö 1asteeseen ja jatka paistamista noin tunti. Vinkki: Paistoaika vaihtelee broilerin koon mukaan. Vatsaonteloon sujautetut sitruunalohkot pysyvät aloillaan, kun sidot broilerinkoivet yhteen puuvillaisella paistonarulla. Ennen herkuttelua poista sitruunat ja paloittele broileri.
Kuinka kauan ja missä asteessa? Kannattaako laittaa paistopussiin? Just eilen otin kanan reisifilet pakastimesta,tässähän päivän ruoka. Kuvat päivittyvät heti, kun suljet tämän lisäysnäkymän kuva-napista.
Peukku hyvälle reseptille ! Käytän reseptissä täältä saatavia reisifileitä, ( nahattomia, luuttomia ) joten nahkanpoistamisesta ei ole pulmia ! Nahka paitettuna on siis . Ja sain kaapista vanhat riisit syötyä pois. Gluteeniton, kananmunaton. Työnnä mausteseosta myös linnun sisään.
Voit työntää sisään myös tuoreita yrttejä ja sitruunalohkoja.
Kuumenna uuni 2asteeseen tasalämmölle. Tiputa lämpö 1asteeseen ja jatka paistamista vielä ½ - tuntia. Ostin kappaletta marinoituja kanankoipia. Valele lintua välillä paistoliemellä.
Kanankoivet ovat merkiltään Kartanon kana. Suomessa tehdään mielestäni liian vähän kanaa kokonaisena. Muualla maailmassa on tavallisinta kypsentää kokonainen kana.
Asuin Englannissa vuotta ja siellä kana kypsennetään aina . Haluatko maukasta kanaa , joka ei ole kuivaa? Valmista se uunissa , niin pelaat varmanpäälle! Kun kello soi, ota vuoka uunista ja käännä kananpalat nahkapuoli ylöspäin. Pane vuoka uuniin min 1astetta, pane munakello soimaan.
Voit käyttää grillivastusta, se lisää kanan nahkaan väriä ja hienon maun. Voit muunnella tätä panemalla kanojen päälle esim. Juuri sellainen kokonainen uunissa paistettu broileri, josta olin jostain syystä haaveillut koko syksyn. Osta siis oma maustamaton broileri, tai maissikana tai helmikana tai mitä niitä nyt onkaan, valele paprikavoilla, pistä uuniin paistumaan (ja muista valella voilla tämän tästä), pistä perunat sekaan, pöydälle . Marinoitu broilerin reiskoipi. Ainesosat: broilerin reisikoipi ( ), vesi, jodioitu suola, rypsiöljy, maltodekstriini, etikka, mausteet (paprika, korianteri, juustokumina, inkivääri), dekstroosi, sokeri, aromit, sakeuttamisaineet (guarkumi, ksantaanikumi), happamuudensäätöaine sitruunahappo.
Ohjeessa oli, että 2asteessa minsaa, mutta paistan aina vähän kauemmin kuin ohjeessa olevan ajan, niin tuleepahan ainakin kypsää. Mutta onhan se nyt ihan sairaan hyvää, kokonainen uunissa paistettu kana rapsakalla nahalla ja mehukkaalla rintafileellä. Broilerinfileetä uunissa annosta. Pistä lihan paksuimmasta kohdasta cocktail-tikulla, jos reiästä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää.
Jos käytät paistolämpömittaria, paras kypsyys on astetta reidestä mitattuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.