Lisää muffinsseihin sitruunainen rahkasydän makeaksi yllätyksesi vieraillesi. Tällä reseptillä leivot herkullisia muffinsseja ! Ohje mukautuu helposti niin. Muistathan, että uunit ovat erilaisia ja muffinssien kypsymistä kannattaakin tarkkailla aktiivisesti paistoajan loppuvaiheessa.
Uunien paisto -ominaisuudet vaihtelevat paljon, joten paistumista kannattaa seurata saadakseen parhaan paistotuloksen. Miten saada kauniita ja muhkeita muffinsseja sekä makeasta että suolaisesta taikinasta? Nyt on muffinssit valmiita ja pari tullut jo popsittuakin lämpimänä. Teen varmasti toistekin, kun olivat vielä niin helppoja ja nopeita tehdä :) Mun uunissa joutui vaan pitämään 20min. Tätä muffinssireseptiä tuunaamalla saat toinen toistaan herkullisempia variaatioita.
Tärkein sääntö muffinien teossa on se, ettei taikinaa saa sekoittaa liiallisuuksiin. Sen sijaan on tarkoitus vain kostuttaa ainesosat. Vastusta kiusausta sekoittaa tai vatkata taikinaa niin kauan, että se on täydellisen pehmeä ja paakuton. Best recipes -sivuston ohjeiden mukaan taikina saa jäädä paksuksi, hieman kokkareiseksi . Välimuistissa Samankaltaisia 15. Ilona, tällä ohjeella et voi epäonnistua :) Ruokalusikallinen taikinaa per vuoka riittää.
Jos laittaa taikinaa liikaa, voi olla, että muffinssit lässähtävät . Minulla oli suuria pahvisia vuokia, joilla sain näistä muffinssia. Tavallisiin paperivuokiin näitä tulee varmasti ainakin kappaletta. Ripottele lopuksi loput suklaat muffinssien päälle ennen paistoa. Ihan perus- muffinssi ohje Eikä ole äklömakea! Reseptin tekijä: amelia-.
Olen itse tehnyt muffinsseja paljonkin. Ainoa mikä on sattunut yhren kerran, oli että halkeilivat päältä. Onko taikinasi liian löysää. Yleensä jos keskeltä lässähtää se on sen merkki, että ei ole paistettu tarpeeksi. Oletko kokeillut niitä tikulla.
Kardemummamuffinssit löysin Kinuskikissan leivontablogista täältä ja nykyisin niitä leivotaan meillä viikottain. Nämä eivät ole kumpiakaan. Muffinssit voivat joskus olla kuivia ja tiiviitä rakenteeltaan.
Vatkaa munat ja maito ja lisää rasva. Sekoita kuivat ja nestemäiset aineet keskenään ja lisää hakattu suklaa. Tein juuri yksiin joulumyyjäisiin Pätkis-muffinseja (laitoin kyllä nimeksi minttusuklaamuffinsit, etteivät kuulostaisi liian eksoottisilta ;) ja käytin sitä netissä jo kauan kiertänyttä ja Ruokalan reseptikilpailunkin voittanutta kuivakakkureseptiä, jonka vaan paistoin paperimuffinsivuoissa.
Sen verran huijasin ulkonäön suhteen, että ripottelin suklaarouhetta muffinssien päälle ennen kuin laitoin uuniin, jotta sain tuohon pintaankin suklaamurut näkyviin. Iki-ihanien pätkis-kuppikakkujen taikina valmistuu sekoittamalla. Runsas kuorrutus viimeistelee pätkis-kuppikakut sopiviksi mihin tahansa kemuihin!
Jaa taikina muffinssivuokiin, mutta älä täytä vuokia täyteen, jotta muffinssit eivtä leviä ulos vuoistaan. Minimuffinssien paistoaika on n. Usalaisissa leivonta ohjeissa on usein paisto -ohjeissa kaksi peltia. Itse laitan pullat paperisiin muffinssivuokiin ja sitten viela muffinssi peltiin, ja tarvittaessa tuplapelti. Tummalla pellillä palavat helposti. Lisäksi pelti ylemmäs uunissa.
Katso tästä, mihin mitäkin kannattaa uunissa laittaa. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää voiseos kananmunavaahtoon yhdessä maidon ja raastetun appelsiininkuoren kanssa. Lisää sen jälkeen raastettu suklaa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen erillisessä kulhossa. Paistolämpötila 1astetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.