maanantai 4. maaliskuuta 2019

Italialainen ruokakulttuuri

Italialainen keittiö perustuu yksinkertaiseen ja laadukkaista raaka-aineista tehtyyn kotiruokaan. Italialainen ruoka on perinteitä noudattavaa, ja todellista italialaista ruokaa saa harvoin maan ulkopuolella. Hyvällä ruoalla on italialaisille hyvin suuri merkitys, ja laadukasta ruokaa ja raaka-aineita onkin maassa helposti. Kaikki ruoat ovat lähempänä sitä, mistä ne on tehty, täällä arvostetaan ainesten omaa makua, yksinkertaisuutta ja luonnollisuutta.


Pohjoisessa syödään riisiä ja polentaa, . ITALIAN RUOKAKULTTUURISTA.

Ruoka ja syöminen ovat aihe, johon italialaiset suhtautuvat intohimoisesti: ruokia suunnitellaan, arvostellaan ja niistä keskustellaan ja väitellään kiihkeästi. Ilta-ateriaan, johon koko perhe istuutuu yhdessä käymään läpi päivän kuulumisia, kuluu helposti kaksikin tuntia. Poimi herkulliset reseptit ja lähde kanssamme makumatkalle italialaisen keittiön saloihin.


Mistä on italialainen keittiö tehty? Pastaa, pestoa ja muita herkkuja. Tutustu tästä Italian ruokakulttuuri ja poimi joukosta kokeilemisen arvoiset ruoat ja raaka-aineet.


Suomessa sitäpaitsi on oikeasti maailman parhaat pizzat. Italian tyypillisiin raaka-aineisiin kuuluu tomaatti, spagetti, basilikaa, herkkusieniä , parsaa, munakoiso, oliiviöljy, viinietikka ja lammas. Italia voidaan jakaa kahteen alueeseen ruokatottumuksiin mukaan pohjoiseen ja eteläiseen .

Se on herkullista , yksinkertaista, luonnollista, helppoa syödä. Ja italialaiset juomat täydentävät aterian! Kun italialaiset tapaavat toisiaan, ruoka on kiistattomasti keskiössä ja yhdessäolohetken pääroolissa, jonka ympärille kaikki muu luontevasti rakentuu.


Ruokailun aikana pohditaan toki maailman menoa ja Italian sisäpolitiikkaa, mutta ruoka ja ruoansulatus ovat vähintään yhtä mieluisia puheenaiheita. Italian huippukokit ja maan parhaat viinintuottajat vannovat nyt luomun nimeen. Toimittajamme selvitti Rooman ruoka - ja viinimessuilla Italian tuoreimpia trendejä.


Myös Intiasta on tuotu Italiaan mausteita. Italialaista keittiötä kutsutaan maailman vanhimmaksi, täydelliseksi keittiöksi. Italialaiset ovat hyvin joustavia esimerkiksi liikennesääntöjen ja aika monien lakienkin suhteen. Mutta on täälläkin yksi alue, jonka säännöstöä noudatetaan tiukkaakin tiukemmin ja sääntöjen rikkojia italialaiset rankaisisivat maastakarkotuksella tai vähintään ankarilla sakoilla, jos pystyisivät.


Jokaisessa ruokakulttuurissa on omat kuivatut, säilötyt ja tuoreet raaka-aineensa, jotka keskeisesti kuvaavat tätä kulttuuria ja jotka säännöllisesti toistuvat vuodenajoista riippumatta. Näin on myös Italialaisessa keittiössä, ja valtavista alueellisista eroista huolimatta, nämä raaka-aineet löytyvät lähes . Olen ollut jo reilun viikon Suomessa? Minulla on vielä useita kuvia Italiasta, joten varmasti välillä palaan haaveilemaan kuvien maisemiin… Minulta kysyttiin Italian ruokakulttuurista postausta. Olen jo monesti maininnut, kuinka ihastunut siihen olen ollut: minusta on tullut vastoin . Italia on yksi lempimaistani ja sen ruokakulttuuri ei ainakaan vähennä tunnetta maata kohtaan.


Haaveenani on vuokrata talo Italiasta , jotta voisin kaikessa rauhassa käydä torilla ostamassa tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa ja juustoja ja kokkailla mitä mieleen tulee. Eikä tavallisessa ruokakaupassa .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.