Sokeriton, vähärasvainen. Reseptin tekijä: Hörvelö. Pirkka broilerin koipireisiä. Broilerin koivista tulee hyvä keitto. Saa olla myös marinoituja, koska ne ovat usein tarjouksessa.
Koivet kpl pestään marinadi pois ja irroitetaan nahka ja ylimääräinen rasva. Koivet keitetään kattilassa yhdessä sipulin ja mausteiden kanssa (esim valkopippuri) kypsiksi noin tunti, jolloin luut irtoavat helposti. Poista koivista ylimääräinen nahka ja rasva.
Pistä koivet kattilaan ja täytä kattila vedellä niin, että koivet melkein peittyvät. Mausta liemi yhdellä laakerinlehdellä ja musta- tai valkopippurilla. Nosta koivet pois kattilasta ja anna niiden jäähtyä.
Herkullisen kanakeiton saa keitettyä edullisista koivista tai kokonaisesta broilerista. Itse keitetty liemi on maailman parasta. Kanakeitto on klassikko, joka on itse keitetyllä liemellä myös maailman paras flunssalääke. Samettinen valkosipulikeitto saa makunsa uunissa paahdetuista valkosipuleista ja mustapapukeitto on . Ehkä vähän slow foo mut joskus sitä voi jaksaa koipiakin keitellä.
Lopputulos maistui kuitenkin buenolta, ja bataatti on kiva perunankorvike. Irroita liha koivista , siisti kivoiksi paloiksi ja lisää keittoon. Sekoita keittoon myös herneet, . Käristä vähän pannulla, että tulee väriä pintaan. Uunivuokaan ja Oriental chili -kastiketta päälle.
Laitan itse vielä samaan mukaan sipulisuikaleita kun mies tykkää niistä kovasti. Helppo kanakeitto on tehty broilerin koivista. Liemessä on kookosmaitoa, sattumina reilusti kasviksia.
Koivissa on luita ja nahkaa, mutta ei niistä puolet kuitenkaan roskiin mene. Marinoimattomien koipien hintaa en muistanut tarkastaa. Viimeksi vilkaistessa kilohinta oli reilusti kaksinkertainen. Tällä kertaa päädyin kanakeittoon. Aluksi mielessä oli jonkinlainen kananuudeli-hässäkkä.
Porkkanaa, varsiselleriä . Paistaa uunissa tai tehdä vaikka tosi hyvää kanakeittoa. On muuten aika eri makuista kuin broilerinsuikaleet. Ei saa olla ylikypsää, mutta ei tietenkään myöskään raakaa. Pannulla kannattaa ottaa väri ennen uunia.
Paistan uunissa ja nypin sitten lihan paloihin. Pirkan kanakeitto pussin kiehautan kuohukermassa ja lisään lihan, joskus myös paprikaa . Ensiksi vaan huuhtelin koivista marinadin pois, maustoin itse ja laitoin uunivuokaan sipulien ja juuresten kanssa. Vuoan pohjalle tietysti tuli rasvainen liemi,.
Keitä ensin koivet kypsiksi ja riivi lihat pois ja. Kansi päälle ja anna ruskistua, käännä . Niitä varsia kannattaa hyödyntää myös. Kiehuttele viitisen minuuttia.
Moni onnistunut ateria on vuosien varrella jäänyt kirjaamatta muistiin. Keittele, tarkistele kypsyydet. Pienen jääkaappi-inventaarion ansiosta tästä tuli todella erilainen, ruokaisa ja maukas kanakeitto. Ja tämähän valmistettiin nimenomaan broilerin koivista.
Rintalihoista ei olisi tullut läheskään näin hyvää. Arjen broilerikeitto saa täyttävyyttä pastasta ja wokkivihanneksista, joiden kypsyminen ei vie kauaa. Jos kaipaat voimakkaampaa makua, lisää currytahnaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.