keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Hienopesu pesuaine

Hienopesu pesuaine

Lue aina tuotteen käyttöohjeet varmistaaksesi että se sopii kyseisen tekstiilin pesuun. Pyykinpesuaineita ja pesukoneita kehitetään pesemään matalissa lämpötiloissa, mutta puhdistuuko pyykki alle suosituslämpötilojen? Erittäin likainen tai karkea, puuvillasta, keinokuidusta tai niiden sekoituksesta valmistettu pyykki. Energiankäyttö on taloudellista, kun pesuohjelman kestoa pitkitetään.


Suositellaan käytettäväksi yöllä, jolloin sähkön hintakin on usein edullinen. Vältä linkoamisen aiheuttamaa meteliä yöllä asettamalla linkousnopeudeksi arvo . Täytä tällöin kone vain puolilleen ja huomioi pyykinpesuaineen annostuksessa pyykin määrä ja annosteluohjeet. Useimmiten villavaate pestään käsin, ja tällöinkin on varottava hankausta.


Pesuaineeksi valitaan valko- tai kirjopesuaine pyykin värin mukaan. Huuhteluainetta ei käytetä . Valitse värillisille puuvillatekstiileille color- pesuaine , jotta vaatteiden värit pysyisivät. Hienopesu tehdään pesuohjeen mukaan joko käsin tai koneella. Aroille kuiduille, esimerkiksi villalle, silkille ja akryylille, on hyvä valita pesuaine , jonka pH-arvo on neutraali eli 7–8.


Hienopesu pesuaine

Hoito-ohjemerkin alla oleva viiva tarkoittaa pesukoneen varovaista mekaniikkaa. Pyykkiä kannattaa laittaa . Höyhen- ja untuvatäyte: Tarkista höyhen- tai untuvapeiton hoito-ohjeesta, vaatiiko peitto kemiallista pesua. Jos peitto voidaan pestä koneessa, käytä hienopesua ja entsyymitöntä pesuainetta. Varmista, että peitto on täysin kuiva ja tuuletettu ennen käyttöä.


Peiton tahrat pitää pyyhkiä pois mahdollisimman nopeasti. Kun suljet pesukoneen luukun niin varmista, että pyykkiä ei jää luukun ja tiivisteen väliin. Sulje luukku kunnolla, sillä muuten kone ei käynnisty.


Hienopesu pesuaine

Jos pyykki on vain vähän likaista . Oon miettiny uuden pyykinpesukoneen ostoa ja onko niin ettei nykyisissä pesukoneissa löydy asteen hienopesu ohjelmaa? Valitse normaali asteen ohjelma, vähennä linkouskierrokset vaikka 6tai vähemmän, käytä pesuainetta ihan hiukkanen (teelusikallinen), tyyny koneeseen ja vielä päälle . Laskukamat näyttävät siltä, että niiden kanssa on remuttu ties missä. Googlailun perusteella omoinfot yms suosittelevat pesemään kalvovaatteita hienopesulla asteessa tavallisilla pesuaineilla yms. Tuleeko mieleen mitään käytännön vinkkejä tai kokemuksia, joita kannattaa ottaa huomioon ennen kuin . Jos peset farkut koneessa, valitse rauhallisempi pesuohjelma, kuten hienopesu ja ota linkous pois käytöstä.


Paras tapa farkkujen käsinpesuun on laskea kylpyammeeseen 20cm haaleaa vettä ja pistää vähän pesuainetta sekaan. Liottele farkkuja kevyesti puristellen 5- 10 . Uima-asuja ei saisi koskaan pestä pesukoneessa - edes hienopesulla. Myöskään pesuainetta ei tule käyttää. Riittää, että huuhtelet uimapukusi puhtaassa, raikkaassa vedessä. Jos asuun jää suolavedestä tai kloorista epämiellyttävä haju, liota sitä tovi vedessä, johon on laitettu teelusikallinen etikkaa.


Hienopesu pesuaine

Nestemäinen pyykinpesuaine on suunniteltu erityisesti herkkäihoisille ja hajusteyliherkille kaikkeen pyykkiin. LV Hajusteeton tahranpoistojauhe sopii vaikeiden likatahrojen poistoon tai vahvistamaan normaalin pesuaineen tehoa. Sopii sekä hienopesuun että värillisille vaatteille.


Minulla on käsinkudottu merinovillaa, bambua ja silkkiä sisältävä neuletakki, jota olen pessyt hienopesuohjelmalla villalle tarkoitetulla pesuaineella , eikä. Mitä mieltä olet siitä, että nykyään melkein kaikissa puuvillaisissakin vaatteissa on ohjeena pesulämpötila astetta ja hienopesu ? Värin mukaan pyykille valitaan valkopesuaine, kirjopesuaine tai mustalle pyykille tarkoitettu pesuaine.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.