maanantai 7. lokakuuta 2019

Neuvostoliiton vaakuna nouseva aurinko

Maapallon alareunassa on nouseva aurinko. Vaakunan alareunassa on venäjän kielellä kansainvälinen kommunistien tunnuslause, Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen! Neuvostoliiton liittotasavallan kielellä.


Neuvostoliiton vaakuna nouseva aurinko

Latvian SNT:n vaakunassa aurinko voidaan tulkita myös. Alaosassa on kuvattu nouseva aurinko. Kokonaisuutta ympäröi puuvilla- ja vehnäseppeleet. Siinä on maanviljelyn (puuvilla, vehnäja sirppi) ja raskaan teollisuuden (vasara) symbolit, sekä lisäksi uzbekkien symboli, matto.


Nouseva aurinko Keski-Aasian kartan yllä kuvaa tulevaisuutta tässä maanosassa. Niissä kaikissa esiintyi sirppi ja vasara ja punainen tähti. Vaakunassa on kahden olkikerän keskellä oleva sirpin ja vasaran koristama maapallo. Yleensä sosialistisissa vaakunoissa kuvattiin nouseva aurinko lupaavan tulevaisuuden merkkinä, ja näin vaakunan suunnittelijat varmasti halusivat auringon tulkittavaksi. Vaakunan ympärillä lukee neuvostoliiton motto Kaikkien maiden proletariaatti, liittykää yhteen!


Neuvostoliiton vaakuna nouseva aurinko

Visu zemju proletārieši, savienojieties ! Kommunistien voitettua sodan, otettiin käyttöön aivan uusi vaakuna. Vaakunasta poistettiin kaikki kansan sortamiseen ja itsevaltiuteen viittavat perinteiset heraldiset osat ja tilalle otettiin sirppi ja vasara kuvamaan työläisiä ja maanviljelijöitä sekä nouseva aurinko kuvastamaan parempaa tulevaisuutta. Viron, Latvian, Liettuan, Moldovan ja Suomen kielet lisättiin. Puuttuu: nouseva ‎ aurinko RSFSR: n lippu ja vaakuna.


Miten RSFSR-koodi on purettu? Aarre Aaltonen voitti kilpailun ehdotuksellaan Ilmatar ja sotka, ja pronssinen veistos päätettiin sijoittaa nykyiseen Sibeliuspuistoon. Veistoksen aihe on Kalevalan . Näin toteaa eräs haastateltavista, joka katselee valta- vaa tekojärveä ja muistelee siihen hukutettua ko- tikyläänsä venäläisessä elokuvassa Mologa.


Neuvostoliiton vaakuna nouseva aurinko

Elokuva kertoo vanhan keskivenäläisen kauppakaupungin, Mologan, his- toriasta ja sen taajamista, joihin . Karjalan sään runsas pilvisyys ei kuitenkaan itse asiassa ole niin negatiivinen asia: pilvet heikentävät ja hajottavat auringon säteilyä. Mutta kaikesta huolimatta. Tekemäni Suomen vaakuna oli kiinnitetty liitutaulun yläpuolelle. Minusta se ei näyttänyt . Nouseva ja laskeva aurinko sävyttää kertojien luomaa yleiskuvaa. Yksi laivaus käsitti noin . Se, että kyseessä on merestä nousevia valtakunta kuvaa ei-juutalaisia valtakunta , koska meri kuvaa aina pakanoita.


Leijona on aina ollut Iso-Britannian vaakunassa ja voidaan yhdistää Brittien imperiumiin, joka on ollutkin maailman suurin valtakunta ja siitä sanottiin: ” aurinko ei laske sen ylle”, koska sen . Kuitenkin juuri saamelaistutkimuksesta on. Keskeisiksi nousevat tutkimusperinteen mukaisesti subjektiiviset kokemukset ja käsitykset ja näihin pohjaava. Kannakselaispitäjä Raudun vaakuna on merkitty Suomen Heraldisen Seuran rekisteriin numerol- la 275. Kaikesta huolimatta toivon teille kaikille auringon.


Neuvostoliiton vaakuna nouseva aurinko

Nyt Jeesuksen sitä koskevat puheet tulevat mieleen. Ja hauta on siinä kunnossa, että se saa heidät päättelemään: Tässä on ta-.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.