Tällä ohjeella syntyy pellillinen Sisilia -tyyppistä pannupizzapohjaa. Tämä paksu ja pehmeän ilmava pohja on mainio valinta kun ruokittavia on enemmän eli kun ei ole aikaa kohotella taikinaa päiväkausia tai pyöritellä useampia pizzapohjia. Pizzapohja on helposti kaulittava. Sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka, vegaani, maidoton. Reseptin tekijä: rusinamuffinssi.
Levitä tomattikastike painellun taikinan päälle. Sirottele ananspaloja, broileriseosta, ja pieniä sinihomejuustopaloja tomaattikastikkeen päälle. Lopuksi lisää juustoraaste. Paista uunin alaosassa 2asteessa minuuttia. Pellillisen pitsaa tästä saa tuplaamalla ohjeen.
Täytteitä voi vaihdella . Itse hallitsen paremmin pannupizzan , kun taas ukkokultani on uskollinen italalialaiselle pizzan kantamuodolle: leivinuunin arinalla paistetulle ohutpohjaiselle lätylle. Pari pellillistä syntyy käden käänteessä, ja pizzaa on paksun pohjansa ansiosta kätevä raahata mukana muovilaatikossa. Taivaallinen pannupizza kotona. Leivinpaperi jätettiin myös kokonaan pois ja voideltiin puhdas pelti kevyesti oliiviöljyllä ennen taikinan siirtämistä pellille.
Tämän pannupizzareseptin sain aikanaan opiskelukaveriltani. Vuosien varrella perhe on kasvanut nelihenkiseksi, joten pizzoja tehdään aina pari kerrallaan ja täytteitä varioidaan kunkin mielihalujen mukaan. Yksi asia kuitenkin pysyy: juustona on aina mozzarella - se on tässä ihan ehdoton!
Mehevä ja rapeapohjainen pannupizza onnistuu näppärästi myös kotona. Painele kohonnut taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta ja broilerileikkeleet.
Lisää herkkusieniseos, oliivit, pieniksi paloiksi leikatut kurkkuviipaleet ja loput juustoraasteesta. Paista pannupizzaa 2asteessa uunin alimmalla . Jaa taikina kahdelle pellille , ihan ronskisti vaan läjäyttämällä. Mutta tää on paras tässä pannupizza -kategoriassa, sopivan mehevä, ei mee kuivaks. Ohjeesta tulee kaksi pannupizzaa tai yksi pellillinen. Pohja: dl vettä tl kuivahiivaa tl suolaa tl sokeria dl durum- jauhoja tai tavallisia jauhoja.
En ole juuri koskaan oikein ollut tyytyväinen tekemiini pannupitsoihin. Ne ovat tuntuneet tavallisilta pitsoilta paksuilla pohjilla. Kovin usein en ole edes yrittänytkään pannupitsoja tehdä, koska tulos ei ole ollut kummoinen.
Muutamissa blogeissa esim. Leivontaforumilla kuukauden haasteen aiheena Syyskuussa oli pizza. Minä pidän erityisesti erään Amerikkalaisen pizza-ketjun pannupitsoista ja sitä lähdin hieman jäljittelemään. Lopputulos oli parempi kuin osasin odottaa, joten suosittelen kokeilemaan.
Tästä tuli meidän perheen suosikkipizza heti kerta . Vinkki: Tällä taikinalla tulee paksupohjainen pizza. Pepperoni lovers pan pizza recipe. Puolittamalla annoksen saat yhden samankokoisen, ohutpohjaisen pizzan.
Perustaikina: dl kädenlämpöistä vettä ½ pkt (g) hiivaa rkl öljyä ½ tl suolaa dl vehnäjauhoja. Mausta pohjat haluamallasi täytteellä ja kypsennä pizzoja uunin keskiosassa kuumalla pellillä noin minuuttia. Jos valmistat pizzat pannulla, kauli taikina pannun kokoisiksi ohuiksi pyörylöiksi.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä . Kotitekoisen pannupizzan voi tehdä isossa teflonpaistinpannussa. Itse olen kyllä ehdoton pannupitsojen ystävä. Se makunautinto ja koko pitsa luonnistuu paremmin kun se on pannupitsa eikä semmoinen littana. Pannupizza tarjoillaan perinteisesti suoraan pannusta.
Tänään viikonloppupöytään katetaan siis pannupizza. Pizza paistetaan joko pellillä tai sitten valurautapannulla, jossa se saa ihanan kuohkean, mutta samalla rapsakan pohjan. Tämä ohje on mitoitettu 35cm valurautapannulle, . Vähän erilainen pohja kuin normaalisti ja pizzan tapaan helposti tuunattavissa.
Itse tein kuten ohjekin niin pellillisen. Maistu kyllä koko sakille, mikä on aina .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.