maanantai 9. joulukuuta 2019

Maailman paras riisipuuro

Mä kyselin täällä viime viikolla hyvän, samettisen pehmeän ja maukkaan riisipuuron ohjetta. Tänään sitten tein tällaisella ohjeella ja tuli aivan. Riisipuuro kun talosta ei löydy ainuttakaan teflon kattilaa.


Miten tehdä oikein maittava riisipuuro ? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.

Välimuistissa Samankaltaisia 20. Jouluruoista yksi on yli muiden: riisipuuro. Voin helposti elää ilman kinkkua, rosollia ja laatikoita, mutta aattolounaaksi on saatava samettista, paksua joulupuuroa. Voilla, sokerilla ja kanelilla. Muistan, kun äiti oli aaton töissä ja sain . Joulua vietetään kyllä todella erilaisin tavoin.


On jännää, miten eri asiat on ihmisille merkityksellisiä.

Yksi minun jouluni tärkeimmistä hetkistä on aikainen aattoaamu, kun muut vielä vetelee sikeitä ja ryhdyn puuron keittoon. Tästä on kulunyt jo monta vuotta, kun mieheni isoäiti, Siiri-mummo, . Mutta ennen sitä vahvistimme itseämme miehen keittämällä riisipuurolla. Ja se on sitten oikeasti maailman parasta. Edes isoäidit eivät yllä samaan, kuin mies riisipuurollaan (mikä on ihme, sillä isoäidit ovat maailman parhaita ruoanlaittajia). Mutta tämä ei ole edes yksin minun puolueellinen mielipiteeni, . Joulun perinteisiin kuuluva riisipuuro saa parhaan maun, kun se valmistetaan puuroriisistä ja täysmaidosta.


Maailman paras riisipuuro. Mikä on teidän kodissa Se Arkiruoka, mitä kaikki perheenjäsenet syövät mielellään? Meillä syödään riisipuuroa. Se on kermaista ja tehty punaiseen maitoon, siinä riisinjyvät ovat ihanasti kypsiä ja se ei ole kuivaa puuroa.


Tiedättehän, sellaista jo lautaselle kerran jämähtäneen . Huuhtele riisit ja pane ne voin kanssa kuumaan veteen. Anna kiehua kymmenisen minuuttia. Tätä puuroa kehuttiin parhaaksi kautta aikojen tms.

Uuh, paras joulupuuro syntyy pitkään kermassa ja maidossa haudutettuna. Mielummin kuorittu ettei manteli paljasta itseensä vaan sulautuu hienosti riisipuuron sekaan. Eli kuka mantelin löytää lautaseltaan on hän. Olkaa hyvä, maailman täydellisin riisipuuroresepti. Nyt on pakko mainostaa tuota . Tällä ohjeella valmistat reilun kattilallisen ihanaa herkkua!


Kun teen ruokaa, saatan erehtyä puuhastelemaan samalla myös kaikkea muuta ja tällainen käytös ei tietenkään sovi, kun liedellä muhii maitopohjainen puuro. Puuro ei turhia varoittele vaan mennä kärähtää pohjaan heti, kun . Tämähän nyt tuttu ohje niin monille on! Mutta kai jouluinen keittokirjani olisi vailla jotain jos tätä olennaista ei siellä olisi! Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka.


Valmista se Herra Snellmanin reseptillä ja onnistu! Täydellinen riisipuuro on on samettisen pehmeää. Tarjoa puuron kanssa kanelia ja sokeria, tai esimerkiksi luumukiisseliä. Voitele pienehkä uunivuoka margariinilla.


Laita vuokaan riisit, maito ja ripaus suolaa. Mittaa vuokaan puuroriisi ja suola. Meidän jouluaattoaamun perinteisiin kuuluu ehdottomasti itsetehty herkullinen riisipuuro , jonka keitän aina mummon perinteen mukaan täysmaitoon ja sekaan piilotan joulumantelin. Tänä jouluna riisipuuro muistuttaa entistä enemmän sitä riisipuuroa mitä mun mummokin on omassa lapsuudessaan syönyt . Yksi jouluaaton ihanista perinteistä on riisipuuro ja sekamelisoppa. Myös leivontakirjailija Liisa Westerbergin jouluaatto alkaa perinteisesti riisipuurolla.


Puuron kaverina tarjoillaan makeaa. Helsinkiläisessä kahvilassa Suomen paras (karjalan)piirakka - Jyrki Sukula veisi heti maailman lentokentille. Pehmeä ja täyteläinen riisipuuro valmistuu täysmaidosta.


Paras puuromaito on punainen täysmaito, mutta myös kevytmaito sopii puuron valmistukseen. Eilen kokeiltiin tehdä puuro kookosmaitoon, ja se on mielestäni tähän mennessä paras vaihtoehto perinteiselle, .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.