maanantai 16. joulukuuta 2019

Pesukoneen vedenkulutus vuodessa

Työtehoseuran energiatehokkuusluokkiin perustuvalla arvosteluasteikolla pesukoneista arvosanan erittäin hyvä sai kaksi pesukonetta (Candy, Indesit), arvosanan hyvä kolme pesukonetta (AEG, Cylinda, Rosenlew), arvosanan tyydyttävä neljä pesukonetta (Eurotech, Siemens, Upo, Whirlpool). Monelle oma vedenkulutuksen määrä tulee yllätyksenä huoneistokohtaisiin vesimittareihin siirtymisen jälkeen. Ei voi pitää paikkaansa” on yleinen kommentti, johon isännöitsijä joutuu ensimmäisten laskujen jälkeen vastaamaan.


Seuraavien vinkkien avulla on helpompi ymmärtää, mistä oma vedenkulutus muodostuu, . Valittiin, koska kuluttaa markkinoiden vähiten vettä (tuon kokoisista), perus asteen pesussa muistaakseni litraa. Upot ja monet muut kulutti samassa n.

Muutettiin äskettäin sähkölämmitteiseen rivitaloon ja olen miettinyt sekä pyykin- että astianpesukoneen käytössä yösähkön hyödyntämistä. Jos yö ja päiväsähkön ero on kaksi senttiä ja pesee joka päivä, eli yö, koneellisen pyykkiä ja koneellisen astioita, niin säästää vuodessa 15€. Kiinnitä huomiota etenkin vedenkulutukseen , sillä vesi tulee usein kalliimmaksi kuin sähkö. Voit vaikuttaa vedenkulutukseen ohjelmavalinnoillasi.


Kysy myyjältä käyttämiesi pesuohjelmien sähkön- ja vedenkulutuksia. Testin laitteiden todettiin olevan pihejä pesijöitä. Koneiden melutasossa on jonkin verran eroja.


Testin perusteella ei päältä täytettävien ja edestä täytettävien koneiden välillä ole eroa niiden ominaisuuksissa.

Tässä suunnittelen uuden pesukoneen ostamista, nykyinen on ainakin vuotta vanha enkä ole enää varma peseekö se pyykkejä ollenkaan vaikka puhdistnut olen koneen monesti. Pesukoneen hankintaan vaikuttaa . Löysin yhden pesukoneen , ihan edullinen ja oli muutama hyväkin ohjelma, mutta veden keskikulutus noin litraa. Työtehoseuran tutkimusten mukaan pesulämpötilan laskeminen asteesta asteeseen jopa puolittaa pyykinpesun energiankulutuksen. Selvittääkseen, voiko kulutusluvut pitää paikkansa, hän vertasi tätä vuoden lopussa tullutta vesilaskuaan yksin asuvan naapurinsa vesilaskuun samalta ajanjaksolta.


Se osoitti, että Katjan vedenkulutus olisi ollut laskun mukaan kymmenen kertaa enemmän kuin naapurin. Siis naapurinrouvalla, joka asuu . Jonkun vuoden ollut nyt käytössä Mielen laadukas astianpesukone jossa vedenkulutus ja kaikki mahdollinen taitaa olla muka A-luokkaa. Vedenkulutus kuriin on Ympäristö NYT. Pienillä muutoksilla voit säästää useita satoja euroja vuodessa ja samalla suojella vesistöjä.


Myös uudet pesukoneet ovat vedenkäytössä säästeliäämpiä ja niissä on myös enemmän pesuvaihtoehtoja kuin vanhoissa malleissa. Kotitalouksissa kuitenkin kulutetaan vettä hyvin vaihtelevia määriä. Toiset pärjäävät hieman vajaalla sadalla litralla vuorokaudessa, kun taas joillakin vettä kuluu vuorokauden mittaan lähemmäs kolmesataa litraa. Vähän taustaa: Remontoimme viime vuonna poikaystäväni kerrostalokaksion, johon muutimme asumaan viime syksyllä.


Tuli myös mieleen astianpesukoneen sekä pyykinpesukoneen vedenkulutus , mutta isäni totesi heti, että ne ottavat vain kylmää vettä ja lämmittävät veden itse. Seppo Korhonen) told about in. Pyykkiä pesen pari kertaa.

Jos uuden saa kuoletettua viiteen vuoteen vesisäästöillä. VEDEN JA ENERGIAN TUHLARI. Tiesitkö, että suihkun käytössä. Tästä kylmää vettä on litraa ja lämmintä vettä 1litraa.


Suihkun vedenkulutus vuodessa. Vuosittainen vedenkulutus konetta kohden (perustuu 2pesukertaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.