keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Kvinoa lisukkeena

Kvinoa lisukkeena

Keitä tällä välin kvinoa. Sekoita kypsät juurekset kvinoaan , lisää loraus oliiviöljyä sekä tuoreita yrtinlehtiä. Itse laitoi minibasilikan lehtiä, mutta myös oregano tai timjami sopii kivasti. Tarjoa paistetun kalan tai riistan lisukkeena.


Kokeile myös muita paahdettuja juureksia kvinoan kanssa. Kvinoalla voi myös korvata riisin sushissa halutessaan terveellistä vaihtelua. Lämpimänä siitä syntyy maukas lisuke kalalle tai lihalle tai rakennetta patoihin tai . Viljojen tapaan ruoanlaitossa käytetty kvinoa käy suomalaisille koko ajan tutummaksi.


Monikäyttöisen ja proteiinipitoisen kvinoan keittämisessä kannattaa olla kuitenkin tarkkana, sillä yksinkertainen virhe voi muuttaa ilmavan kvinoan liisterimäiseksi. Yleisin tapa nauttia kvinoaa on keitettynä esimerkiksi lisukkeena riisin tai couscousin tapaan tai salaatteihin mukaan sekoitettuna. Pähkinäiseltä maistuva kvinoa on erinomainen lisuke. Kvinoakasvin syötävät siemenet sisältävät huikeat määrät proteiinia ( ), hyvälaatuista rasvaa ( ), vitamiineja ja kivennäisaineita. Hyvänmakuisesta kvinoasta löytyy muun muassa rautaa, magnesiumia, fosforia, kalsiumia ja ravintokuitua.


Gogreen Quinoa pakkauksessa on resepti, mikä on kyllä mainitsemisen arvoinen. Olen sitä nyt pari kertaa kokannut ja - se on erinomaista ;). Kvinoa on kyllä aivan ihastuttava tuttavuus. Käy lisäkkeeksi lihapullille, kalalle, lihalle tai ihan sellaisenaan!


Alkuperäiseen reseptiin lisäsin vielä korianteria, sillä . Kyseinen kilohinta ei ole kaikista opiskelijaystävällisin, sillä esimerkiksi kuskusia, pastaa, ohraa ja muitakin viljatuotteita saa ostettua huomattavasti edullisempaan kilohintaan. Lisäksi minä syön useimmiten lisukkeita pitkästi yli sata grammaa kerralla, joten yhden kvinoa -annoksen hinta alkaa lähennellä jo . Etelä-Amerikasta kotoisin oleva quinoa on erittäin ravinteikas ruokakasvi. Se ei ole viljojen tapaan heinä, vaan kuuluu savikoiden sukuun.


Kvinoa lisukkeena

Inkat pitivät quinoaa pyhänä ja kutsuivat sitä kaikkien viljojen äidiksi. Luontaisesti gluteeniton ja miedonmakuinen quinoa sopii esimerkiksi salaatteihin, pataruokiin ja . Kvinoaa pidetään niin sanottuna superruokana ja monet urheilijat ja kasvissyöjät ovatkin löytäneet kvinoan ruokalistalleen. Postaukset jatkuvat kvinoan parissa, se taitaa olla tämän hetken suosikkijuttuni jos lisukkeita mietitään.


Tällä kertaa tässä kvinoa -linssipadassa pääsi kvinoa oikeuksiinsa. Meillä on nyt selkeästi menossa hurja linssi ja kvinoa -kausi. Olen aivan hurahtanut GoGreenin punaisiin linsseihin ja kvinoaakin on . Eteläamerikkalaisten intiaanien mukaan quinoa on jumalien lahja, sillä se maistuu taivaalliselta! Ainakin jos paahdat quinoan ennen keittämistä. MÄÄRÄ: Riittävästi nälkäiselle, tai yhdelle aterialle ja loput evääksi.


SÄILYVYYS: Quinoasalaatin loppu säilyy mainiosti jääkaapissa jopa päivä. Jätä kypsät kaalit jäähtymään. Kun kaalit ovat uunissa, keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kypsä kvinoa tasaiselle alustalle jäähtymään. Kuori ja hienonna punasipuli ja sekoita se etikan, sinapin ja vaahterasiirapin kanssa.


Vatkaa kastikkeeseen ruokalusikallinen öljyä. Mausta kastike suolalla ja. Sekoita isossa kulhossa kurkku, tomaatit, öljy, sipulit, palsternakka tai kvinoa , sitruunanmehu, suola ja pippuri. Silppua persilja ja minttu pieneksi ja sekoita muiden raaka-aineiden kanssa.


Tarkista maku ja tarjoile salaatinlehdiltä lisäkkeenä tai sellaisenaan. Jos valmistat tabboulehin kvinoan kanssa, . Olen toki syönyt sitä salaatteissa ja lisukkeena erilaisilla bowleissa sekä . Tämä toimenpide poistaa siemenen pinnalta kitkerän makuisen sapoiinin. Sapoiinilla kasvi suojelee siemeniään esimerkiksi linnuilta.


Valmiin kvinoan voi käyttää lisukkeena riisin, . Taboulleh-salaatin tyylinen ruoka toimii sellaisenaan kevyenä kasvisruokana tai lisukkeena lihalle tai kalalle. Kunnon pihvin lisukkeena on avokadoa ja paistettua kvinoaa. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele pihvit hyvin seoksessa. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin tunti. Murskaa avokadot haarukalla tai sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon öljy, limetin mehu ja suola . Vihanneksia, vihanneksia, vihanneksia - ja vähän kvinoaa.


Kvinoa lisukkeena

Juuri nyt minulla on hieman sellainen olo kuin näyttelijällä tai laulajalla, joka päästää naistenlehden kuvaajat kotiinsa ja kertoo, että tämän seinän maalasin siniseksi, koska se vie . Se on sitten syksy, lempivuodenaikani. Ja seuraavaksi kerron kvinoasalaatista, yhdestä lempiruoastani. Omalta kannaltani tätä tärkeämpää on se, että se maistuu hyvältä ja tuntuu hauskan .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.