torstai 7. toukokuuta 2020

Piparjuurikastike paahtopaistille

Piparjuurikastike paahtopaistille

Leikkaa viipaleet mahdollisimman ohuiksi. Tarjoa paahtopaistin kanssa pirteän mausteista piparjuurismetanaa. Olimme muutaman päivän poissa kotoa, jonka ajaksi jätimme paahtopaistin marinoitumaan. Näin kotiin palattuamme meitä odottaisi hyvin maustunut paisti, joka olisi helppo vain kypsentää uunissa. Paistin voi tehdä myös ilman marinadia jos ei ole aikaa antaa sen maustua.


Meillä paahtopaisti marinoitui . Ota paisti lämpenemään huoneenlämpöön muutama tunti ennen valmistusta. Ripottele suola ja pippuri paistin pintaan, paina paistimittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista uunissa 1asteessa, kunnes mittari näyttää astetta. Pistele perunoita haarukalla ja kääräise folioon. Tämä on myös ihanaa leikkelettä ja hyvää seisovassakin pöydässä. Tarjosin valkosipuliperunoiden (Minna Buncen mainio resepti), suppilovahveropikkelssin (kts. pöytälaatikostani) ja omatekoisten maustekurkkujen kanssa.


Tee pipajuurikerma ensin ja mielellään jo muutama tunti ennen tai edellisenä päivänä. Laita kulhoon kerma, piparjuuritahna, hyppysellinen sokeria ja hiukan isompi ripaus suolaa, vatkaa vaahdoksi. Laita jääkaappiin kelmulla peitettynä makuuntumaan.


Piparjuurikastike paahtopaistille

Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on astetta. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää. Halutessasi voit paistaa paistin . Piparjuurikastike on todellinen moniottelija, sillä se käy niin kalan kuin paistinkin kanssa. Kokeile kastiketta myös uuniperunan tai eväspatongin mehevöittäjänä.


Lähde: Ruokaa fiiliksellä. KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA. Eikä ihme, koska onhan se maukasta, älyttömän helppo valmistaa ja sen seuraksi sopii monenlaiset lisukkeet. Paahtopaisti on yksi vappupöytien suosikki. Vappuna paistin kaveriksi tehdään ainakin meillä . Joulupäivänä tehtiin lounaaksi paahtopaistia , paahdettuja kasviksia sekä kunnon kastike paistin paistoliemestä.


Piparjuurikastike paahtopaistille

Reseptit koko komeuteen poimittiin Jamie Oliverilta (edellisen lauseen aterian osa-alueet linkitetty alkuperäisiin) ja vaikka meillä on usein ollut ongelmia saada Jamien (Italialaisiin) ohjeisiin . Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Paista hyvin kuumalla pannulla paistiin joka puolelle ruskea pinta . Anna paistin lämmetä huoneen lämmössä muutaman tunnin ajan. Paista paahtopaistia uunissa 1asteessa noin tunti - puolitoista tuntia lihakiloa kohti. On hyvä käyttää lihalämpömittaria. Silloin se on sisältä punainen ja mehevä.


Tarjoile paistinkastikkeen, piparjuurikastikkeen , uunissa paahdettujen kasvisten kanssa. Välimuistissa Resepti piparjuurikastike paahtopaistille. Taste sivuilta löydät reseptejä sekä piparjuurikastike paahtopaistille tuhansia samankaltaisia reseptejä. Sametin pehmeää keittoa, paistia ja piirakkaa - nam! Nyt kun päästiin nachojen makuun jo pico de gallon kanssa, niin uutta putkeen.


Piparjuurikastike paahtopaistille

Luulenpa, että tämä resepti voisi olla vahva ehdokas vappujuhlien suosikkinaposteltavaksi – unohtamatta lähestyviä jääkiekon . Kertokaapas nyt paahtopaistin tekoon liittyvät salaisuudet. Toiveena sellainen punertava herkku, jota aina laivojen buffet-pöydissä löytyy. Puuttuu: piparjuurikastike.


Aiheeseen piparjuurikastike paahtopaistille liittyvät haut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.