Saimme tänään keittiöön vierailevan tähden, Patrikin, joka on lähipiirissä tunnettu kastikemestari. Testattavana oli piparjuuritahna ja kokki valmisti siitä erittäin herkullisen kermaviilipohjaisen kastikkeen lohen kaveriksi. Mutta ensin pieni tietopaketti piparjuuresta. Lohi suorastaan huutaa kumppanikseen tujua maustajaa, joka taittaa sen rasvaisuutta.
Piparjuuri sopii tähän tehtävään mainiosti. Tee piparjuuresta, parmesaanista, tillistä ja öljystä tahna. Maistele tahnaa ja lisää piparjuuriraastetta oman makusi mukaan. Laita palat monitoimikoneen kulhoon.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet. Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta. Sekoita jogurtti ja kermaviili keskenään. Lisää piparjuuri tahna ja sitruunamehu. Pyöristä makua hunajalla ja mausta yrttisuolalla.
Nosta savustetut kalat tarjoilulaudalle. Ravintosisällöissä ei ole . Graavattu lohi on joulukalojen aatelia. Makuja-kokki Henri Alén tekee siitä herkullisen. Tarjoa graavilohta piparjuurismetanan kera.
Limettigraavaus antaa lohelle raikkaan maun. Tummista hapankorpuista saat murrettua rennot cocktailpalat. Vaihtele täytteitä makusi mukaan. Syö SEKÄ edullisesti ETTÄ hyvin. Tyylikäs ja helppo alkupala.
Leikkaa lohi todella ohueksi. Se on helppoa, jos se ei ole kokonaan sulanut. Felix- piparjuuri antaa sopivasti potkua esimerkiksi kylmiin kastikkeisiin. Lohi sekä perunat paistetaan uunissa meheviksi ja tarjoillaan kylmän kastikkeen kanssa. Tämän ohjeen salaisuus on tuore raastettu piparjuuri ja tuore tilli.
Raikkautta kastike saa myös sitruunan kuoresta. Mainos (Teksti jatkuu alla). Kastike valmistuu todella helposti sekoittamalla ainekset . Jos levite joutuu seisomaan lämpimässä, käytä kermaviiliä. Yhtä hyvin lohen voi graavata miten ja millä nyt tykkää.
Perinteinen suola-sokeri- tillikombo toimii erittäin hyvin. Mausta kermaviili ja tarjoa kylmänä kalan kanssa. Kuusenkerkät toivat tällä kertaa loheen. Lahtelaistytön reseptillä siemennäkkäri valmistuu nopeasti - parsa ja lohi kruunaavat kesäherkun . Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla, lisää lohipalat ja paista kypsiksi välillä käännellen.
Kiehauta ja anna hautua noin minuuttia. Voit käyttää pastaan myös maustamatonta tuorejuustoa ja maustaa pastan piparjuuritahnalla. Tällaiset pirteän keväiset kuvat löytyivät kuva-arkistosta!
Vastahan nämä ovat miltei pari kuukautta julkaisemista odottaneet. Kuten jo aiemmin olen varmasti maininnut, niin en ole mikään raa`an kalan ystävä. Kyse lienee suutuntumasta.
Lohi -tillipallerot: 2g lohifileetä iso keitetty peruna rkl tillisilppua rkl ketsuppia rkl piparjuuritahnaa rkl sitruunamehua suolaa tabascoa rkl pehmeitä leivänmuruja eilisestä leivästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.