maanantai 22. kesäkuuta 2020

Ristiäiset kummi ei kuulu kirkkoon

Ristiäiset kummi ei kuulu kirkkoon

Heinolalainen Ilona Torniainen erosi kirkosta alle 20-vuotiaana. Omille lapsilleen hän järjesti nimenantajaisseremonian ja lapsille pyydettiin kummit. Torniainen on itse epävirallinen kolmas kummi lapselle, jonka perhe kuuluu seurakuntaan. Kummius on kunniatehtävä. Ei kummiuteni eroa käytännössä . Elikkä, pojallemme on tulossa yhdeksi kummiksi sellainen henkilö joka ei kuulu kirkkoon.


Virallinen kummi ei voi olla henkilö, joka ei kuulu kirkkoon. En myöskään suosittele, että kastetilaisuudessa kirkkoon kuulumaton pitää lasta sylissä. Hän ei saa kummitodistusta, mutta muutenhan hän voi perheen elämässä olla mukana kuten kuka tahansa muu kummi.


Pyydä veljeäsi liittymään hetkeksi kirkkoon , onnistuu netin kautta. Voiko kastaa ilman kummeja ? Kun kummit ei kuulu kirkkoon 22. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.


Ristiäiset kummi ei kuulu kirkkoon

Välimuistissa Samankaltaisia Näiden kahden kummin lisäksi muut kummit voivat kuulua johonkin toiseen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lapsikasteen hyväksyvään kristilliseen kirkkoon. Jos vähintään kaksi kummeista ei ole ristiäisissä mukana, tarvitaan kaksi muuta henkilöä . Veljeni vaimo on lapseni kummi. Tässä pari viikkoa sitten hän kuitenkin sanoi, ettei kuulu kirkkoon.


En tajunnut siinä sitä kysellä tarkemmin - mutta mitenkään erikoisesti ei mielestäni toimittu ristiäisissä. Eli kuvittelin, että hän on ihan normaalisti kummi. Mutta jos hän on eronnut ristiäisten jälkeen kirkosta. Lapsen kasteen ehdoksi riittää se,.


Ristiäiset kummi ei kuulu kirkkoon

Kirkkoon kuulumattomat vanhemmat järjestää. Näin siksi, että yhtenä kummin tehtävänä on tukea vanhempia nimenomaan lapsen kristillisessä kasvatuksessa. Tiedän kyllä mikä on virallinen oikea vastaus tähän pohdintaani, haluaisinkin nyt tietää onko joku jollain konstilla kiertänyt tätä ohjeistusta tai muuten vaan pokkana valehdellut asiasta. Syksyllä syntyvälle lapselleni tulee kolme kummia , joista yksi ei kuulu kirkkoon. Lapsi siis kuitenkin kastetaan kirkon . Ristiäiset - lapsi sylissa.


Mila Alissa Mikaela sai neljä kummia , kaksi virallista ja kirkkoon kuuluvaa ja kaksi ei kirkkoon kuuluvaa. Kuulun kyllä kirkkoon , mutta en varmastikaan rukoile Milan puolesta. Autan mieluummin vanhempia esimerkiksi ottamalla lapsen yökylään. Minulla on paljon kummilapsia , . Ylärajaa kummien määrälle ei ole.


Entä jos haluaa pyytää kummiksi henkilön, joka asuu ulkomailla eikä välttämättä pääse ristiäisiin ? Jokainen uskontokunta päättää itse kuka saa olla kummi. Evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon lisäksi kummius uskonnollisessa merkityksessä kuuluu mm. Seuraavassa on esitelty yleisiä kummeihin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Kyllä, kummeiksi voi nimetä enemmänkin kuin vaaditut kaksi kummia.


Kirkon kanta on, että kummin tulee kuulua kirkkoon. Suosittelemme järjestämään uskonnottomia nimiäisiä, joissa ei ole . No kyllä minäkin tätä ihmettelen, että miksi pitää ängetä kristillisin menoin kummiksi , jos ei kuulu kirkkoon ? Kyllä lapselle voi olla kummin tavoin ystävä ja luotettu aikuinen ihan ilman mitään nimiä missään kirkon papereissa. Omituisia ihmisiä sitä on olemassa, on olevinaan niin periaatteellista touhua tuo . Ja voihan tässä mainita, että jos he tulevat myöhemmin toisiin ajatuksiin kirkon suhteen, niin heidät voidaan sitten lisätä kummeiksi. Entä kirkkoon kuulumaton setä, täti tai eno? Toki kummi voi kuulua myös sellaiseen kirkkokuntaan tai kristilliseen yhteisöön, joka hyväksyy evankelisluterilaisen kirkon kasteen.


Ristiäiset kummi ei kuulu kirkkoon

Kaikkien kummien ei ole pakko olla kastejuhlassa, ja silti he ovat kummeja , mutta vähintään kahden todistajan tai kummin on oltava kastejuhlassa vanhempien ja vauvan lisäksi. Vanhemmat voivat pyytää ystäviä tai sukulaisia kummiksi. Lapsella voi olla myös lisäkummeja, jotka eivät kuulu samaan kristilliseen kirkkoon kuin lapsi. Lisäkummien täytyy kuulua johonkin kristilliseen kirkkoon , jossa on myös lapsikaste, esimerkiksi .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.