Suomalainen puuroriisikin käy sushin tekemiseen. Valmistusprosessi ja riisiviinietikka ovat ne tärkeimmät. Aloittelijan susheiksi nimesin nämä rullat kahdestakin syystä.
Sushiriisin sijaan näissä on käytetty puuroriisiä. Kaverin kaveri oli neuvonut, että puuroriisi ajaa susheissa asiansa varsin moitteetta, joten omiinkin sushikääröihini rullautuu nyt puuroriisiä , joka tietysti on kuitenkin sushiriisin tapaan valmistettu. Kaada riisi laakeaan kulhoon, pirskottele päälle noin rkl sushi -su kastiketta ja sekoita riisiä samalla ”leikkaamalla”.
Kypsiä avocadoja 1-kpl. Raaka lohifile kpl (n. 1g). Pitkään hain parasta mahdollista reseptiä sushi -riisiä varten. Täydellisen reseptin olen löytänyt Pekka Terävän ja Hirokazu Kamijukkokun kirjasta Makuja suomeksi ja japaniksi.
Miksi äitien uupumuksesta tuli uusi normaali? Jos rahaa olisi enemmän, söisimme paremmin ja säästäisimme lapsille”. Synnyttäjän pahin pelko toteutui: ”Kolmannen asteen repeämä ei ollutkaan maailmanloppu”. Hyvän sushiriisin valmistaminen on sushiaterian haastavin työvaihe, sillä raaka tai ylikypsä riisi pilaa koko ruuan.
Näillä ohjeilla onnistut.
Risellan puuroriisi käy todella hyvin . Nämä ohjeet antoivat asiantuntijat Oskar Klein ja Sami Jästerberg. He työskentelevät helsinkiläisessä Sushi -San -ravintolassa. Klein oppi sushitaituriksi työskennellessään Japanissa.
Kääntele liemi varovasti esimerkiksi kahdella puulastalla nostellen riisin joukkoon. Kun riisi on kädenlämpöistä, voit aloittaa sushien valmistamisen. Kunhan on vaan tosiaan tarkkana, ettei wasabia hulahda liikaa. Niin ja rullasusheissa on tärkeää, että veitsi on terävä. Sushi on loppujen lopuksi hyvin helposti ja nopeasti syntyvää ruokaa.
Muutaman kerran olen mokannut sushin syystä tai toisesta, yritän tässä nyt jakaa joitakin vinkkejä. Huuhtele riisi kattilassa kylmässä vedessä käsin pyöritellen. Kaada huuhteluvesi pois ja mittaa riisin päälle kylmä keitinvesi.
Pese riisi kylmässä vedessä rutistelemalla varovasti. Vaihda vesi niin monta kertaa, ettei riisistä enää irtoa mitään ja vesi jää kirkkaaksi. Lisää kattilaan kylmä vesi.
Kuumenna keskinkertaisella lämmöllä . Ja pari kertaa vuodessa on sitten isompia sushi -iltoja. Ennen kun siirryttiin basmatiriisiin, käytimme puuroriisiä , eikä se ole mitenkään liian pehmeää jos sen keitti oikein. Ajoitus ja veden määrä vaan oli aika tarkkaa sen kanssa leikkiessä.
Oletko sitten yrittänyt koskaan tehdä sushia puuroriisistä , vai oletko . Noudata pakkauksen ohjetta sushiriisin keitossa. Jos et löydä japanilaista sushiriisiä, voit keittää riisin myös puuroriisistä. Lisäksi tähän joutuu ostaaan sellaisia tarvikkeita, mitä ei kaapista ihan jokaiselta löydy. Tuossa ylemmässä kuvassa on niitä erikoisempia juttuja, jotta näette vähän minkälaisia paketteja etsiä. Nuo kaikki on ostettu ihan isosta marketista.
Lohiviipaleiden astteleminen. Asettele lohiviipaleet kauniisti riisipalleroiden päälle. Dippaa lohi-riisipalleroita soijakastikkeessa. Käykö puuroriisi sushiin ? Voinko käyttää puuroriisiä sushin tekoon?
Japanilainen sushiriisi on paljon kalliimpaa, joten olisi kiva selvitä sushi-illasta hieman edullisemmin. Voit kaikin mokomin käyttää puuroutuvaa riisiä sushirullien tekoon. Puuroriisi on tarpeeksi tahmeaa, joten saat siitä hyvin vaikkapa . Huuhtele suurimot lävikössä kylmän veden alla ja kumoa ne kattilaan. Mittaa joukkoon kylmä vesi.
Nosta kattila levyltä ja anna vetäytyä hetki. Liuota etikkaan sokeri ja suola. Levitä suurimot laakeaan kulhoon ja kaada etikkaseos kädenlämpöisten suurimoiden joukkoon .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.