perjantai 1. heinäkuuta 2016

Atlantin valtameri syvyys

Atlantin valtameri eli Atlantti on maapallon toiseksi suurin valtameri Tyynen valtameren jälkeen. Se kattaa noin viidesosan Maan pinta-alasta. Keskiselänne jakaa Atlantin kahteen . Hinaaja Jascon 4:n kokki Harrison Odjegba Okene oli jo hereillä varhain aamulla toukokuun 26.


Hinaaja upposi Atlantin pohjaan metrin syvyyteen nurin päin ja laivan koko muu miehistö hukkui. Okene jäi ilmataskuun, jossa hän sanoo rukoilleensa .

Sen pinta-ala on neljännes eli n. Itämeri on matala, sillä sen keskisyvyys on vain metriä. Useita huiput nousevat vedenpinnan yläpuolelle ja muoto saaria. Etelä Atlantilla on lisäksi sukellusvene harjanne, Walvis Ridge.


Merenalainen vuori kiehtoo tutkijoita – Atlantin syvyyksistä saattaa löytyä uudenlaista elämää. Atlantin keskiselänteellä sijaitsee lähes neljä kilometriä korkea Atlantis-vuori. Toisen sukelluksen tekee Branson itse, kohteena Atlantin syvin kohta, Puerto Ricon hauta. Tämän jälkeen sukellusvene valloittaa Pohjoisen ja Eteläisen jäämeren sekä Intian valtameren syvyydet.


Vain yhdessä planeettamme syvimmistä haudoista on käyty.

Siksi mahdollisuudet oppia sukelluksistamme . Itämeren syvin kohta on 4metriä, keskisyvyys 55m. Veikkaisin että se on Atlannin valtameri , Amerikasta yritettiin vetää ennen minun aikaani puhelin kaapeli merenpohjaa myöden Englantiin ei onnistuttu ,oli syviä kohtia paljon . Ja käytännössä ne on samaa vesistöä, mikään valtameri ei ole erityksessä toisistaan vaan samaa vettä. Vaikea tutkia kun ovat niin suuria ja syvälle (kilometrien syvyyksiin ) ei pääse kun muutamilla aluksilla koko maailmassa.


Suomenlahden syvin kohta on . Jo vuosisatojen ajan hyvinTärkeä elämää tukeva ilmiö, kuten Persianlahden virta. Se on peräisin Pohjois-Amerikan kaakosta. Pinta-ala miljoonaa km².


Sijaitsee Pohjois- ja Etelä-Amerikan sekä Euroopan ja Afrikan välissä. Jumalaan ja Neitsyt Mariaan luottamista, se on litteä kaksiulotteinen luonnos jossa ei ole mitään syvyyttä , . Nykyään näitä nimityksiä ei enää käytetä, sillä maantieteellisesti tarkasteltuna valtameria on vain kolme: Tyynimeri, Atlantti ja Intian valtameri. Selvyyden vuoksi Atlantin arktiseen osaan voidaan viitata. Sargassomeri Länsi-Intian saarten, Bermudan ja Azorien välissä. Tutki merien syvyyksiä ja kaukaisia galakseja.


Valtameren nimi tulee Kreikan mytologian Atlas -jättiläisestä. Nimitys ”Atlaksen meri” ( m.kreik. Ἀτλαντὶς θάλασσα, Atlantìs thálassa) esiintyy ensimmäisen kerran historioitsija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.