keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Kesämökin piipun nuohous

Mökkikauden alkaessa kannattaa varmistaa, että mökin hormit on nuohottu alle kolme vuotta sitten. Ok-talon hormit nuohotaan useammin. Lakisääteinen, kolmen vuoden välein tehtävä mökin nuohous voi kuitenkin jäädä tekemättä, jos alueen nuohousajankohta ei satu siihen ajankohtaan, kun mökillä ollaan. Kesämökin savupiippu on hyvä varustaa sadehatulla, koska pitkä lämmittämätön kausi kerää vettä ja lunta piipun rakenteisiin. Suurin osa kesämökkien piipuista nuohoamatta.


Kesämökin piipun nuohous

Onko mökkisi piipun nuohouksesta yli kolme vuotta, viisi vuotta vai peräti kymmenen vuotta? Laki määrää, että kesämökkien savupiiput tulisi nuohota vähintään kolmen vuoden välein. Pahimmassa tapauksessa nuohoamaton piippu voi aiheuttaa tulipalon. Rosteri piipun nuohous ,,.


Moi,,onko kenelläkään näppituntumaa. Juuri tuollaisen pässin vuoksi, joka luulee tietävänsä kaiken paremmin kuin asiantuntijat. Tuo rahastus on kyllä törkeää ! Mekin yritettiin koko kylän kanssa kusettaa nuohoojaa niin että naapurin piippu on se kallis . Tiesitkö, että kesämökin hormit on nuohottava vähintään kolmen vuoden välein. Tekemättä jäänyt tai puutteellinen nuohous on syynä moneen tulipaloon ja läheltä piti -tilanteeseen. Vakuutusyhtiö If muistuttaa, että nuohouksen saa tehdä vain ammattilainen.


Nokikolariksi ei kannata . Meillä nuohooja käy kerran vuodessa, tarkistaa samalla että hormit ja kaikki on ehjää, jos talo esim. Mieheni nuohoaa itse välillä, riippuu vähän kuinka paljon poltetaan puita. Kesämökkien omistajat pyytävät nuohoojan liian harvoin mökin savupiippua ja tulisijaa huoltamaan, kirjoittaa Yle. Kesämökkien piiput täytyisi nuohota kolmen vuoden välein, vuokramökkien jopa vuosittain.


Monilla mökeillä nuohooja käy paljon harvemmin. Erityisesti meillä on ongelma nämä yksityiset . Vaikka kilpailu vapautuisi, vastuu lakisääteisestä nuohouksesta pysyy kiinteistön omistajalla. Oma vastuu korostuu itse asiassa entisestään.


Kesämökin piipun nuohous

Lain mukaan tulisijat on nuohottava omakotitaloissa vuoden, kesämökeillä kolmen vuoden välein. Nuohous pitää muistaa itse. Laiminlyönnit aiheuttavat onnettomuuksia niin nuohoojille kuin mökin omistajille.


Kun lakisääteinen nuohous jätetään hoitamatta, tulipaloriski kasvaa. Piipun sisäpinnassa oleva noki ja palamisjäte voi alkaa palaa . Seurauksena voi olla nokipalo, jossa savukanaviin ja savupiipun pinnoille tiivistynyt noki ja piki syttyvät, Jyrkiäinen kertoo. Savuhormi voi haljeta ja tuli levitä hormiston lähellä oleviin syttyviin rakenteisiin.


Kesämökin piipun nuohous

Siksi kiinteistön omistajalla tai haltijalla on viime käden vastuu nuohouksesta. Ammattilaisena itse muuratun piipun kyllä osaisi itsekin nuohota. Sainhan minäkin kerran houkuteltua nuohoojan kesämökille mutta sitten ilmeni että mökki sijaitsee 5m hänen piirin ulkopuolella ja niin jäi nuohous.


Asumme uudessa omakotitalossa ja ensi viikolla olisi nuohoojan ensivierailu. Entä sitten katolla, pitääkö piipunhattu poistaa itse vai tekeekö nuohooja sen? Meillä maksoi mökin nuohous viime keväänä 1euroa, asumme Pirkanmaalla.


Kesämökin tai omakotitalon asukkaiden on syytä pitää huolta tulisijan hormin nuohouksesta. Harva ehkä muistaa, että mahdollisen tulipalon osuessa kohdalle kotivakuutuksen korvaus voidaan maksaa alennettuna, jos puutteellisella nuohouksella on ollut yhteys tulipalon syttymiseen. Puutteellinen nuohous voi tarkoittaa . Tässäpä ois nuohoojallekkin haastetta.


Uskomaton näky sai Jaakon, 3 leuan loksahtamaan – Volkswagen Passat keikkui savupiipun päällä. Naapureiden mukaan auto ilmestyi piipun päälle aamupäivän aikana. Rakennuksen omistajan, haltijan ja toiminnanharjoittajan on huolehdittava, että kiinteistö on määräajoin nuohottu. Edellä mainitun tulee myös huolehtia, että tikkaat, kattokulkutien osat ja katon turvavarusteet pidetään sellaisessa kunnossa , että nuohoustyö voidaan suorittaa turvallisesti.


Säännöllinen nuohous ja hormin kunnon tarkistaminen ovat paloturvallisuuden ensiaskeleet. Kesämökin nuohouksen harvemman välin takia kannattaa kesämökin hormi itse tarkastaa silmämääräisesti halkeamien tms. Ammattitaitoinen nuohooja osaa perustyönsä lisäksi arvioida hormin kunnon ja antaa ohjeita asiakkaalle.


Constin nuohousyksikkö on yksi Suomen suurimpia perinteisiä nuohoustöitä tekeviä yrityksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.