torstai 8. joulukuuta 2016

Perunasahra

Perunasahra

Säädettävä ja irrotettava vetoaisa, kokonaispituus 1cm. Suunta- perunasahra , valmistettu aikaisemmin Vako-nimisenä. Aatra (oatra, uatra) on savolainen nimitys käytöstä pois jääneelle, itäeurooppalaista alkuperää olevalle, maanmuokkaukseen käytetylle auralle. Välineen karjalainen nimitys on atra.


Monta kesää isäntä on puhunut, että pitäisi hommata akkauatra, mutta jostain syystä se on aina jäänyt hommaamatta. Nyt hän oli sitten tilannut sellaisen paikalliseen rautakauppaan. Maksoi noin sadan euron verran eli minusta aika kohtuullinen sijoitus. Nyt luulisi perunan istutuksen onnituvan ja voisihan . Koivisto sahra – perunanviljelijän monitoimikone.


Se tekee hevosen vetämänä hyvin kaikki perunanviljelyksessä esiintyvät työt, . Kun alkuun oli päästy, ongelmaksi muodostui jyrsimen ja perunasahran puute. Kuokalla en halunnut enää vakoja vetää. Käy sen verran selän päälle. En halunnut jyrsintä ostaakaan, koska veljelläni on sellainen ja hän halukkaasti lainaa sitä.


Perunasahra

Se pitää vain roudata km:n päästä peräkärryllä, jonka myös . Oikeilla työkaluilla puutarhanhoito on mukavaa ja terapeuttista puuhaa! Valikoimiimme kuuluu laadukkaat ja kestävät Fiskarsin ja Wolf-Gartenin puutarhatyökalut. Tekijä(t), Grotenfelt Gösta, kuvaaja. Valmistuspaikat, Tammela. Ominaisuudet, Mustavalkoinen, Vaaka, x cm.


Museo, Museoviraston kuvakokoelmat. Hienoja lavoja 8) Mä laitoin tänään tattaria, krasseja ja lanttuja. Kurpitsojen ja kurkkujen penkit on melkein valmiit.


Perunasahra

Seuraavaks kokeilemaan ajaisko traktorivetoinen perunasahra vielä asiansa. Sit purjot, pinaatti ja punajuuret maahan, ja sitte pääsis lopulta noiden myöhäisempien kimppuun: pavut, herneet,. Kun koko viikonloppu oli perse pystyssä kitketty kasvimaata ja saatu rikkakasvit pois, niin tämän jälkeen isi kaivoi kätköistään meille perunasahran. Sillä saa rikkaruohot pois penkeistä erittäin näppärästi.


Onneks tuli harjoiteltua ensin monta tuntia tota rikkaruohojen poistoo ihan omin pikku kätösi, ennenkun . Kolme puuvartista pajavasaraa, kolmet pitkävartiset pajapihdit, yhdet hohtimet ja yksi hiilloksen kohennin. Lahjoittanut Santeri Lohela. Kirkkovakka - Castrènin perikunta. Soikea, kapea kannellinen vakka. Kannessa metallinen kantoripa ja.


Perunasahra

Hakusana(t):, Tuoteryhmä: Alue: (?) Ilmoitustyyppi: Kaikki tuoteryhmät. Voit lajitella listaa klikkaamalla alla olevia otsikoita! Ilmoitus: Tyyppi: Tuoteryhmä: Paikkakunta: Hinta: Verkkopirkosta ei löytynyt ilmoituksia hakusanoilla perunasahra.


Ole hyvä ja muuta hakusanoja. Kuistikoulun lisäksi museoon kuuluu vanha viljamakasiini, jossa esitellään siikaislaista maatalousesineistöä, mm. Vanhaan aittaan on sisustettu morsiusaitta asiaankuuluvine tekstiileineen. Museossa on myös kirkkovene muistuttamassa ajoista, jolloin kirkonmenoihin tultiin järven yli ja .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.