tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kvinoa resepti vegaani

En ole piiitkään aikaan tehyt ruokaa kvinoasta, entisestä vakkariaineksestani. Tämä ruoka oli jo tälläisenään hyvä, ja ennen kaikkea terveellinen, . Punainen kvinoa pysyy yleisesti ottaen paremmin irtoaisena, joten se sopii salaatteihin paremmin, niin kuin noissa aikasemmissakin kommenteissa mainitsin. Joo, täälläkin on ollut aiheesta keskustelua useamman reseptin kohdalla :) Käytän itse nykyään yleensä tätä Sanchon Korma currytahnaa.


Loistava resepti – sitruunankuori toi juurikin kaivattua raikkautta kroketteihin.

Meillä tarjottiin näitä sekasyöjille artisokkadipin kanssa ja hyvin upposivat. Kerrankin tuli kehuja, ettei kasviksista ole koitettu vain tehdä liharuuan kaltaista – vaan nämä nimenomaan toimivat juuri näin! Huippuohjeita muutenkin . Trendikkyytensä ansiosta se on varmastikin jo tullut monille tutuksi.


Parhaimmillaan kvinoa on ilmavaa, pehmeää ja kevyttä, ja sen maussa on kaunis pähkinäinen vivahde. Kvinoa on loistava raaka-aine. Sen valmistukseen liittyy kuitenkin muutama mutka, jotka on hyvä huomioida, ellei halua kvinoastaan .

Aurinko oli jo laskemassa, kun lopulta saatiin hyväksytty versio ruokapöytään. Siinä vaiheessa Markus jo vaikersi nälkäisenä itseni ollessa hyvinkin täysi kaikkien kokeiluversioiden jälkeen :D. Tämä reseptin kehittely lähti Hannan Soppa – blogin kvinoa -sienipyöryköiden pohjalta, josta jalostin vegaanisen . Täytteestä löytyy siis mausteista kvinoaa , hyvin kirpsakkaa avokadotahnaa, raikasta kiivisalsaa, minttua ja paahdetuista pähkinöistä valmistettua. Se, mitä mausteita siihen tulee vaihtelee jokaisen suvun oman reseptin mukaan eli käytännössä voit kokeilla sekoittaa mukaan omat mausteesi. Valitsin lounaaksi vegaani ”rapukakkuja” ravintolan tapaan.


VAIHE 1: Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä kylmän veden alla ja keitä kypsäksi miedolla lämmöllä n. Beetroot Burgers (Vegan) - Feel Good Kitchen. Makua pihvit saavat paitsi pääraaka-aineista (tässä reseptissä paahdettu punajuuri, pähkinäinen kvinoa ja mieto kikherne) myös mausteista, kuten timjamista ja valkosipulista. Mausteet eivät ole pääosassa, mutta tuovat muuten mietoihin pihveihin kaivattua . Reseptin kokeiluun ja kehittelyyn houkutteli viimeaikaiset pohdintani lihasta.


Vegaanit ja gluteenittomat kvinoa -falafelit. Haastajana usein lihateollisuuden tramatisoima vegetaristi (tai raskaassa sarjassa vegaani ), toisessa kulmassa kunniaansa puolustaa huohottava läski lihansyöjä. Me Naiset on lisännyt 8reseptiä. Kokoa kulhot laittamalla sektoreittain kvinoaa , paahdettuja kasviksia, papuja, kananmunan puolikkaat ja kastike.


Yhden pannun kvinoapaistos on niitä kasvisruokia, jotka jäävät pysyvästi reseptikiertoon yhden kokeilukerran jälkeen.

Tosin kvinoalla taitaa olla riisiä . Raikas kvinoasalaatti sopii niin arkeen kuin juhlaan. Sen salaisuus on kastikkeen aasialainen twisti. Tee salaatin osat rasioihin edellisenä. Vihanneksia, vihanneksia, vihanneksia - ja vähän kvinoaa.


Juuri nyt minulla on hieman sellainen olo kuin näyttelijällä tai laulajalla, joka päästää naistenlehden kuvaajat kotiinsa ja kertoo, että tämän seinän maalasin siniseksi, koska se vie . Siitä valmiistuu juuri sopivan paksuinen ja kokoinen suklaalevy, aivan täydellinen perjantaiherkku! Ota siis resepti talteen, sillä tästä voi alkaa viikonloppu! Muutama sananen vielä kvinoasta. Olet varmaan syönyt sitä joskus riisin korvikkeena, tai salaatin seassa? VEGAANI RESEPTI KVINOA PIZZA VEGAANISEN RUOAN YSTÄVILLE.


Härkis on päätäytteenä tässä pizzassa ja resepti onkin kokonaisuudessaan toimiva. Tämä pata on täynnä ihania meksikon makuja sisältäen täydellisen yhdistelmän suolaista, makeaa ja lempeää tulisuutta. Tällä kertaa haluisin jakaa kanssanne reseptin , jonka kehitin ihan puolivahingossa eikä sen aluksi edes pitänyt päätyä blogiin. Ajatus lähti itseasiassa siitä, että halusin valmistaa äitilleni pitkästä aikaa kasvisruokaa.


Ja kuten me kaikki tiedetään, ei tähän aikaan vuodesta Suomessa vihannekset kukoista. Keitetystä kvinoasta ja valmiista punajuurisoseesta on helppo valmistaa mehevät kasvispyörykät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.