maanantai 13. elokuuta 2018

Vihreät pavut ravintosisältö

Vihreät pavut ovat hyvänmakuisia ja todella vähäkalorisia. Toisaalta niissä on myös melko vähän hyödyllisiä ravintoarvoja, kuten kuituja ja proteiinia, verrattuna muihin papuihin. Kuten melkein kaikissa pavuissa, vihreissä pavuissa on runsaasti aineenvaihduntaa parantavaa folaattia eli foolihappoa. Vihreä papu , pitkä, kcal, g, g, g, 1g.


Papuja tomaattikastikkeessa Paistettu, annos 2g, kcal, g, g, g, 4g. Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (Euro shopper), annos 4g, kcal, g, g, g, 4g.

Vihreitä papuja suolaliemessä, Rainbow, kcal, g, g, g, g. Papu , vihreä taitepapu, tuore Phaseolus vulgaris. Lisää ruokapäiväkirjaan . Etsi tietoa kaloreista ja ravintosisällöstä kohteelle vihreät - pavut. Muut koot: kuppi - 34kcal, annos, pähkinää - 17kcal, annos - 17kcal, lisää. Ohuet vihreät pavut 4g. Folaattia tarvitaan solujen jakaantumiseen ja verisolujen muodostumiseen.


Se on tärkeä sikiön kehitykselle minkä lisäksi se vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiin liittyvän homokysteiini-aminohapon määrää.

MIKROAALTOUUNISSA (8W): Kuumenna pavut astiassa täydellä teholla 4-min. Pavuista saa helposti maukkaan lisäkkeen sekä kala- että liharuoille. Paahdetut pähkinät tai pinjansiemenet antavat pavuille lisämakua ja rouheisuutta. Annoksen maun kruunaa maustevoi.


Pinaatti, parsakaali, vihreä papu – kasvisten terveellisyyslistaus ylistää syvän vihreää. Kärkiviisikkoon kuuluivat pinaatti, nokkonen vihreä papu , parsakaali ja herne. Kaikkein parasta on se, että nostetaan esiin lehtisalaatti-tomaatti-kurkku -salaatin niukka ravintosisältö ja rikastaminen muilla kasviksilla. Kalorit jakautuneet (E ). Sulamo sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.


Pirkka papu sopii mainiosti esimerkiksi wokkeihin ja salaatteihin. Glykosidit kuitenkin hajoavat kymmenen minuutin keittämisen jälkeen. Yksinkertaisimmillaan keitetyt pavut maistuvat öljyllä, suolalla, pippurilla sekä valkosipulilla maustettuna. Herne Herneet ovat meille tutuin palkokasvi.


Perinteisen hernerokan lisäksi vihreät ja keltaiset herneet taipuvat moneen, esimerkiksi tahnoihin ja pihveihin. Linssi Linssejä on erivärisiä ja -kokoisia. Meillä yleisimpiä ovat erottamattomasti intialaiseen keittiöön kuuluvat vihreät ja punaiset linssit.


VALMISTUSOHJE: Kattilassa: Kuumenna dl vettä kiehuvaksi.

LIsää ½ tl suolaa ja jäiset pavut. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja jeitä kannella peitettynä min. Mikroaaltouunissa (750W): Kypsennä kerralla mieluiten vain puoli pussillista.


Kaada jäiset pavut kulhoon. Peitä kannella ja kuumena .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.