torstai 27. helmikuuta 2020

Kuivakakku sitruuna

Mehevässä sitruunakakussa maistuvat sitruunamehu ja raastettu sitruuna. Kakku on helppo valmistaa ja se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä. Kokeilin kakkua ekana ennen kuin tein naapurille tilauksesta.


En ole mikään kuivakakkujen ystävä, mutta tämä oli todella hyvää. Helppo ja maukas, ihanan pirteä kuivakakku !

Raikas, sitruunanmakuinen kahvikakku joka on hyvin helppo pyöräyttää. Sitruunakku paistuu vaivatta mehukkaaksi. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos, sitruunankuoriraaste ja -mehu taikinaan.


Jäähdytä hetki ja kumoa kakku leivinritilän päälle. Sisilialainen kakku on sitruunan ystävän suosikki. Nimestään huolimatta kuivakakku on kaikkea muuta kuin kuiva: sen päälle valellaan kolmesta.

Löysin eräästä leivontalehtisestä mielenkiintoisen reseptin. Tämä maukkaan raikas taikina soveltuu mainiosti myös muffinssien tekoon! Kahvikakkuna se sopii erityisesti kevääseen ja pääsiäisen juhlapöytään. Sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan.


Kinuskileipomo maris voitti kuumamaitokakun reseptillä syksyllä järjestetyn tempauksen, jossa tehtävänä oli julkaista nostalginen resepti omasta lapsuudesta. Paista 175-asteisen uunin . Kuumamaitokakku kutkutti jo erikoisen nimensä puolesta ja nimen takaa paljastui mehevä ja hyvällä tavalla perinteisen makuinen kahvikakku. Kakku säilyy jääkaapissa pitkään mehevänä. Ostin uuden kahvikakkuvuoan keittiötarvikkeiden loppuunmyynnistä puoleen hintaan jokin aika sitten. Ajattelin kokeilevani sitä joskus myöhemmin, mutta enpä mä tapani mukaan saanutkaan pidettyä näppejäni siitä erossa päivää pidempään.


Kahvikakkujen klassikoihin kuuluu pumpulin pehmeä ja mureneva perunajauhokakku, joka maustetaan vaniljalla, sitruunalla tai tilkalla konjakkia. Mummin kahvikakku on helppotekoinen ja suklainen kahvikakku, johon kahvi, sulatettu suklaa ja amarettolikööri antavat sekä makua että mehevyyttä. Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka.


Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi. Aromikkaan ahvenanmaalaisen maustekakun ja tuhdin englantilaisen hedelmäkakun jälkeen on sopiva hetki tälle keveän raikkaalle kakulle, joka sopii mainiosti kevääseen ja sitä myöten myös pääsiäispöytään. Tänään tein sitruuna -suklaakakun.

Kuivakakku joka on mehevän pehmeää ja maustui tällä kertaa sitruunalla ja suklaalla. Tällä kertaa kokeilin vielä rouhia tumman suklaalevyn lopun sinne sekaan. Kokeilu kannatti sillä sitruuna ja suklaa sopii täydellisesti yhteen tässä . Olen saattanut ehkä joskus aikaisemminkin paasata täällä siitä, että vähän vihaan termiä kuivakakku ja käytänkin mieluummin kahvikakku-sanaa.


Rengasvuoassa paistetun kahvikakun kun kuuluu olla kaikkea muuta kuin kuiva! Onnistunut kahvikakku on mehevä ja kostea ja mieluiten vielä kuorrutettu . Ainekset: 2g voita tai margariinia 2½ dl sokeria munaa dl jauhoja (vehnä) tl leivinjauhetta tl vaniliinisokeria dl kermaa (maitokin käy.) sitruuna. Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehut .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.