Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa. Kiehauta vesi ja riisi kattilassa. Anna kiehua muutama min, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Anna puuron kiehua maltillisesti silloin tällöin sekoittaen, yhteensä n. Kun puuro alkaa saostua, voit peittää kattilan kannella.
Tämähän nyt tuttu ohje niin monille on! Mutta kai jouluinen keittokirjani olisi vailla jotain jos tätä olennaista ei siellä olisi! Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka.
Kukaan ei tykkää uuni riisipuurosta ja yritinkin tavallisella kattilalla tehdä, mutta paloi nanosekunnissa pohjaan. Nyt se kattila on sitten uunissa ja. Riisipuuron haudutus, miten se käytännössä tapahtuu?
Miten saada hyvä riisipuuro ? Näin kävi tänään, kun yritin muistella, miten kerroskattilalla tehtiinkään riisipuuroa.
Kätevästi, sen tiesin, sillä viime talvena keittelin puurot kymmeniä kertoja kerroskattilassa. Ihmismieli vaan näemmä siivoaa aivoista turhat tiedot pois, kun sinne . Monissa ohjeissa riisipuuron valmistamiseen menee 40–minuuttia ja puuroa pitää vahtia koko ajan tarkasti, jotta se ei kärähdä kattilaan. On kuitenkin myös toisenlainen tapa tehdä täyteläinen ja ihana riisipuuro.
Pohjaan palamista ehkäisee myös kattilan voitelu öljyllä tai margariinilla. Maku on hieman erilainen kuin liedellä keitetyssä, mutta puuron valmistus on huolettomampaa, kun kattilaa ei tarvitse jatkuvasti vahtia. Joulupuuro säästyy pohjaan palamiselta varmimmin, kun kypsentää puuron miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Puuronkeittoon sopii esimerkiksi alumiinipohjainen teräskattila tai teflonpinnoitettu kattila. Lisäksi kannattaa valita punaiseen pakattu täysmaito ja sekoittaa puuroa aika ajoin . Ei varmasti pala pohjaan.
Joo joo alumiinikattilalla on tehty iät ruokaa eikä kukhaan ole kuolu siihen. Hyviä riisiä ja punasseen maithoon ko turhauttaa hauvuttamalla niin . Mausta halutessasi suolalla. Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy . Lisää riisit ja anna kiehua noin min. Tekis niin mieli joulupuuroa, mutta en kehtais hämmentää koko ajan hellan ääressä.
Tuleeko uunissa tehdystä puurosta yhtä hyvää?
Miksi riisipuuroni ei IKINÄ onnistu? Keskustelu - Palaako riisipuuro pohjaan teräskattilassa? Välimuistissa Vai täytyykö mun lähteä vielä huomenna kauppaan hakemaan teflonkattilaa?
Muuten koko hellan päällymen om maitomömmöä täynnä kun maito vaan kuohuu ja kuohuu yli. Kattilan pohjaankin paloi kiinni. Eipä tuu usein riisipuuroa tehtyä. Tämä on ollut mulle aina mysteeri.
Millaisessa kattilassa maitoon tehty riisipuuro ei pala pohjaan? Paksupohjaisessa tai teflonkattilassa ei riitä vastaukseksi. Osaan ruoanlaiton vaan en riisipuuronkeittoa parinkymmenen vuoden ruoanlaittokokemuksen jälkeenkään.
Joudun sekoittamaan koko . Mukaan voit lisätä makua antamaan kanelitangon. Pienennä lämpöä ja anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä tai mieluimmin vesihauteessa . Meillä syödään riisipuuroa ympäri vuoden. Jouluna laitan kanelia ja sokeria annosten pinnalle, muulloin voinokareen :) Itse olen mieltynyt enemmän kattilassa keiteltävään versioon koska se on paljon mehukkaampaa. Uunissa tehdessä pääsee toki helpommalla, mutta tykkään ajatella kattilassa keittelyn kannalta niin, että . Jos käytät riisipuuron valmistukseen teräskattilaa, valitse pohjaanpalamaton maitojuoma tai varaudu sekoittamaan puuroa vähän väliä kattilan pohjaa myöten. Tavallinen maito tarraa helposti kiinni kattilan pohjaan.
Jouluaaton aamuun tai muuten vain ihaniin aamuihin kuuluu riisipuuro. Olen pilannut niin monta kattilaa pohjaan palaneella riisipuurolla, että olen ottanut opikseni. Teen riisipuuron mikrossa. Siinä ei tarvitse varoa muuta kuin kuuman puuron läikyttämistä. Aloitan puuron keittämisen kattilassa , kiehautan . Pane mehu, vesi, hillo-marmeladisokeri ja jäiset mansikat kattilaan.
Valmistus mikrossa: Pane kaikki aineet mikroaaltouunin kestävään isoon kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (noin 8W) 6–minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.