maanantai 19. joulukuuta 2016

Paahtopaisti kastike punaviini

Tuo juhla-ja pitopöytien ehdoton number one ! Liekö sitten ollut väärät hakusanat vai onko tuo niin peruskauraa juttu, ettei alkuperää löydy. Niin tai näin, mutta jos sinulla on tietoa paahtopaistin historiasta niin jätä ihmeessä kynänjälkesi . Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Nosta paisti uunivuokaan ja aseta keskelle paistomittari.


Kypsennä 125-asteissa uunissa, kunnes sisälämpötila on 60–astetta.

Kääri paisti hetkeksi folioon vetäytymään ennen leikkaamista. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kokoon noin minuuttia. Ota naudan paahtopaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön, n. Pyyhi marinadista paperilla. Kuumenna paistinpannu ja paista kauniinväriset paistopinnat lihaan.


Siirrä uunivuokaan ja laita lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Paahtopaisti ja punaviinikastike. Ainakin minun sukupolvelleni se on lapsuudesta hyvin tuttu.

En tiedä onko se enää niin suosittu, mutta oli varmasti aikoinaan yleisimpiä ellei yleisin kokolihasta tehty ruoka. Syykin on oikeastaan aika selvä. Atria n0kg Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti. Lähde: Tinskun keittiössä. Jostain syystä viikolla nälkäisenä kaupassa käydessäni mukaan tarttui paahtopaisti (katseli minua altaasta kovin anelevasti, taisi jopa iskeä silmää) Heräteostoksena tehty paisti osoittautuikin melkein hyvän pihvin veroiseksi, kun uskalsin jättää sen reilusti punaiseksi, sisälämpötila oli uunista ottaessa . Lihapadan voi antaa muhia miedossa lämmössä parikin tuntia, sillä maku vain syvenee hauduttaessa.


Ne eroavat tällä kertaa esittämistäni resepteistä sillä, että aikaisemmassa naudanpaistireseptissä marinointi tapahtuu vasta jälkikäteen ja kyseinen paisti on tarkoitus syödä kylmänä. Aikaisempi punaviinikastike keitetään kokoon punaviinistä , mausteista ja suurustetaan psylliumilla. Klassinen Cumberlandin kastike kruunaa perinteisen paahtopaistin ! Naudan paahtopaisti , uunijuurekset ja pippurikastike.


Meillä on ystävien kanssa tapana järjestää kolmen-viiden ruokalajin illallisia säännöllisen epäsäännöllisesti. Syyskuussa keräännyimme noin kymmenen hengen joukolla ystävieni luokse ja kokkailimme yhdessä herkullisen aterian. Sulatin pakastimesta noin kilon painoisen poronpaistin ja otin sen mukaani, kun poikkesimme maalla. Ruokapöydän ympärille kokoontui viikonlopun aikana kymmenen hengen porukka. Paistoin paistin ensin kuumassa pannussa voissa sen verran,että lihassyyt . Tämän sivun tietoja ei ole saatavilla.


Paisti on sunnuntain parasta ruokaa, kun perhe tai suku on koolla ja on aikaa nauttia!

Tällöin liha on punertavaa. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes mittari näyttää astetta. Tarkkaile paistin väriä ja valele paistia noin minuutin välein liemellä.


Ota paisti uunista ja anna lihan vetäytyä noin minuuttia. Siivilöi paistoliemi kattilaan. Punaviini - valkosipulikastike.


Huuhtele paistoliemi paistin paahtoastiasta huolellisesti paistinpannuun esim. Rouhi sekaan pippuria ja ripaus suolaa. Lisää loraus punaviiniä (ehkä puoli desiä?) antamaan makua ja syvyyttä. Ruskista paisti paistinpannulla runsaassa voissa. Kun liha on saanut kauniin ruskean pinnan, ota liha pois pannulta.


Lisää pannuun vettä, pippuria ja lihafondia ja anna kiehahtaa. Valuta lihasta valunut paistoliemi kattilaan ja lisää joukkoon lihalientä tarpeen mukaan. Lisää punaviini , hienonnettu sipuli ja anna kiehua minuuttia. Leikkaa karitsan paahtopaistit viipaleiksi ja tarjoa lämpimien vihannesten, tattirisoton ja punaviinikastikkeen .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.