Valmistettavien papujen määrää arvioidessa hyvä muistisääntö on, että liotuksen ja keittämisen seurauksena papujen koko kaksin-kolminkertaistuu. Perusohjeet kuivattujen papujen valmistukseen. Huuhtele tarvittava määrä papuja kylmällä vedellä. Yleisimpien papujen liotus - ja keittoaikoja. Sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka, vegaani, maidoton.
Eri papulajit vaativat erilaisia valmistustapoja, ja siksi kuivattujen papujen pakkausmerkinnöissä on oltava selkeästi myytävän pavun nimi, käyttöohje ja varoitusmerkintä. Kuluttajille ja suurtalouksille tarkoitettuihin pakkauksiin tulee liittää käyttöohje, josta käy ilmi kyseisten papujen vaatima liotusaika , . Viiden litran kattila on sopivan kokoinen kilon papupussin keittämiseen ja 8-tunnin liotusaika väljässä vedessä on yleissääntö papujen liotukselle. Kattila täyteen uutta vettä ja ohjeen mukainen keittoaika. Pavut keitetään miedolla lämmöllä jotteivat ne . Tiedätkö sinä, miten pavut pitäisi käsitellä ennen syömistä?
Erilaiset pavut ovat hyviä, terveellisiä ja kauniita kuin korut. Yön yli liotus runsaassa vedessä, veden vaihto ja keittäminen. Keitetyt linssit ja pavut säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Pavut ovat terveellistä, ekologista ja ravitsevaa ruokaa. Värien ja muotojen kirjo houkuttelee lisäämään näitä palkokasveja monenlaisiin ruokiin. Papujen käytössä on pari välttämätöntä muistisääntöä. Kaikkia kuivattuja papuja on liotettava vähintään kahdeksan tuntia.
Niitä ei tarvitse liottaa ennen käyttöä kuten pavut pitää. Etenkin punainen linssi kypsyy nopeasti. Käytä linssejä sosekeittoihin, kasvispihvien raaka-aineena, lisukkeena tai muhennoksissa kastiketta sakeuttamaan. Papuja pitää liottaa ennen käyttöä, mutta kauppojen säilykehyllyiltä löytyy myös hyvä . Tarviiko Pirkka ruskeat pavut suolaliemessä liottaa vai riittääkö huuhtelu ja keitto ? Olen tekemässä sellaista tomaattijauheliha ruokaa, mihin ne ajattelin käyttää mutta päätin alkaa varmistamaan riittääkö huuhtelu?
Vai olisiko pityt liottaa yön yli? En löytänyt netistä tietoa. Tässä muutama sellainen vinkki papujen keittämiseen, joita en ole valitettavasti oikein missään aikaisemmin nähnyt, mutta jotka käsittääkseni ovat ihan yleisesti kaikkien papuja säännöllisesti keittävien tiedossa.
Suurin osa palkokasveista pitää liottaa ja keittää ennen käyttöä. Ruuaksi laitettaessa pavut pitää aina keittää, sillä ne sisältävät myrkyllistä lektiiniä. Liotus - ja keittoajoille löytyy . Proteiini kuitenkin tuhoutuu kuumassa. Tuoreille pavuille riittää kiehautus, kuivattuja papuja pitää liottaa yön yli.
Yleensä pavut menestyvät parhaiten . Itse liotan pavut varmaan liian vähässä vedessä enkä vaihda vettä kovin moneen kertaan. Homma täytyy tietenkin suunnitella etukäteen, mutta itse tekeminen on mukava vaihtoehto sille, että hankkisit pavut valmiina kaupasta. Sitä paitsi päätät tuolloin itse, minkä makuisia papuja ruokaasi lisäät.
GoGreen ehdottaakin, että liotat ja keität isomman satsin kerrallaan, kun jo homman ryhdyt - ja pakastat sitten . Jätä pavut likoamaan kylmään veteen. Käytännöllistä on laittaa pavut likoamaan illalla ja keittää aamulla tai laittaa pavut likoamaan aamulla ja keittää illalla. Itse olen viime vuosina käyttänyt papuja ja muita palkokasveja varsin vähän, mutta hiljalleen ottanut ne taas osaksi ruokavaliota. Liota mungpapuja kylmässä vedessä tuntia, minkä jälkeen vaihda vesi ja keitä mungpapuja minuuttia.
Kun keität mungpapuja, keitinveden pinnalle . Linssit ja pavut sopivat erinomaisesti uunissa hauduttamiseen, sillä liedellä ne palavat helposti pohjaan, koska ne imevät paljon nestettä. Onko kellään mitään tietoa härkäpavun liotus - tai keittoajoista tai reseptejä? Siis kokonaisten, kuivattujen papujen käyttövinkkejä kaipaan. Jotta ne saataisiin tehottomaksi, pavut tulisi liottaa ja keittää ohjeiden mukaan.
Vähäisempi käsittely voi johtaa ruoansulatusongelmiin ja jopa ruokamyrkytykseen. Suomessa perinteisesti käytetyt herneet ja vihreät (tuoreet) pavut ovat kuitenkin turvallisia, samoin linssi. Niissä on paljon proteiinia, kuituja ja vitamiineja.
Kaikki pavut sisältävät lektiiniä, jonka takia niitä tulee liottaa muutamasta tunnista vuorokauteen ja sen jälkeen keittää uudessa vedessä kypsiksi. Kuivattuna näidenkin keittoaikaa voidaan tosin . Kerralla kannattaa kypsentää .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.