Mitat: litra ruokalusikka teelusikka. Kokoa ainekset (annosta). Nosta kattila keittolevylle. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan suola, ruokaöljy ja spagetit.
Muutaman helpon vinkin avustuksella jokainen voi omassa kotikeittiössään onnistua keittämään spagettia , joka on kypsyydeltään täydellisen al dente. Spagetin kypsyyteen kannattaa kiinnittää huomiota jo 6–minuutin keittoajan jälkeen.
Pastan kypsyys selviää yllättävän helposti. Jokaisella pastamuodolla, -laadulla ja -merkillä on oma ideaali keittoaikansa. Tarkista keittoaika pakkauksesta. Maista kiehuvaa pastaa pari minuuttia ennen pakkauksen ideaaliaikaa ja tarkista kypsyys.
Joskus täydellinen al dente on . Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään suola ja Raketti Spagetit. Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa. Mikäli Raketti Spagettia käytetään patoihin tai paistoksiin tai se joutuu seisomaan lämminsäilytyksessä ennen tarjoilua, hieman lyhyempi keittoaika on suositeltavaa.
Tutustu tuotteen Spagetti kg ravintosisältöön.
Kokeile myös herkullisia reseptejä! Pastaa ( spagettia , makaronia, tagliatellea tms.) Suolaa. Keitä pasta ilman kantta, veden pitää poreilla tasaisesti. Spagetit sekaan, painetaan veden alle ja siitä lasketaan keittoaika.
Barilla: rakkaus pastaan. Ennenkuin spagetti kaadetaan siivilään maistetaan, että se on todella al dente eikä raakaa. Toinen metodi on onkia yksi spagetti kattilasta ja heittää se jääkaapin oveen. Anna veden kiehua kunnolla ja lisää sekä suola että pasta vasta kiehuvaan veteen.
Voit lisätä hieman öljyä keitinveteen, jotta pastat eivät takerru kiinni toisiinsa. Varmista keittoaika pakkauksesta. Tuorepastan keittoaika on 2-4 . Parasta mun mielestä tulee kun laittaa reiluun keitinveteen ainakin rkl suolaa ja sitten loraus, reilu tai vähemmän reilu, öljyä. Al dente pitää tietty olla.
Siinäpä spagetti mitä voisin syödä vaikka pelkältään :-) Ai niin ja ei mitään huuhtomisia. Pasta kannattaa keittää pakkauksen ohjeita seuraten. Pasta on parhaimmillaan al dente, eli silloin kun pastassa on vielä sopivasti purutuntumaa jäljellä. Kuivapastan keittämisessä kannattaa olla tarkka ja noudattaa pussin keitto - ohjetta.
Fusillin kierteet täyttyvät kastikkeesta, spagettiin tarraa kastike vain pintaan. Valkoinen papu ja iso valkoinen papu (voipapu): liotus tuntia, keittoaika minuuttia.
Keitä spagetit al dente, eli ei ihan pehmeiksi. Joku joskus sanoi sellaisen vinkin, että spagetti on kypsää, kun heittää seinään ja se jää kiinni. Itse luotan kuitenkin maistamiseen. Keitto - ohjeessa aina niin neuvotaan.
Pastaruokia riittää moneen makuun. Erimuotoiset pastat, kuten rusetit, simpukat, tagliatellet, spagetit ja cannelonit takaavat sen, ettei pastaan kyllästy ikinä. Ja välillä tuorepastaa on kiva valmistaa myös itse. Ikilempparit lasagne, bolognese, ja carbonara sekä jo klassikoksi muodostunut avokadopasta vastaavat syksyiseen . Tämä opas edellyttää, että osaat jo keittää vettä. Jos et vielä osaa vedenkeiton taitoa, käy kansalaisopistossa kyselemässä vedenkeiton kurssia uusavuttomille.
Aseta kattila keskelle keittolevyä , ja kytke levy täysille. Olisko antaa hyvää pastan keitto -ohjetta,itse saan aina pastani liisteriksi,vaikka laitan öljyä,huuhdon sitten pastan tai en. Suomalainen spagetti on poikkeuksetta kelvotonta.
Mittaa keittoaika siitä kun vesi alkaa kiehumaan uudestaan pastan lisäyksen jälkeen. Kun keitän pastaa, siitä tulee helposti klimppistä ja hyytelömäistä. Pasta tulee keittää runsaassa vesimäärässä.
Voit halutessasi lisätä keittoveteen hieman ruokaöljyä ja suolaa. Kaiken kattava yleisnimitys olisi pasta, reiälliset putket ovat nimeltään makaroneja ja muille keksittäisiin hyvä nimi, joka ei ole makaroni eikä spagetti. Seuraavassa luettelossa olen.
Valitse kaura-, ruis- ja moniviljamakaronia tai tummaa spagettia. Ne sisältävät enemmän kuitua ja kivennäisaineita kuin perinteinen vaalea makaroni tai spagetti. Täysjyväviljaisten tuotteiden keittoaika on yhtä pitkä tai hieman pidempi kuin valkoisen makaronin tai spagetin.
Riisi Käytä valkoisen riisin . Linkitetty 1keittokirjaan. Tällä reseptillä ruokaa tulee aika paljon, eli annoksesta pitäisi riittää neljälle suursyömärille tai kuudelle pieniruokaisemmalle. Lisää omaan keittokirjaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.