tiistai 13. marraskuuta 2018

Korealainen ruoka

Korealainen ruoka on monipuolista, maukasta ja mausteista. Keittiö on saanut vaikutteita naapurimaastaan Japanista, mutta on huomattavasti japanilaista ruokaa voimakkaampi mauiltaan. Ruoat tarjotaan useiden erilaisten lisukkeiden (panchaneiden) kanssa. Illallispöydässä on melkein aina riisiä, . Korea tarjoaa ruokaa , joka ei suotta ole suosittua maailmalla.


Hei, laitetaan tänä viikonloppuna pöytä koreaksi korealaisittain!

Kimchille on Soulissa omistettu jopa oma museo. Korealaiset ovat ylpeitä kimchistään ja ulkomaalaisille onkin järjestetty monenlaisia kimchin-teon kursseja. Suomessakin voi nyt kokeilla kimchin tekoa alla olevaa reseptiä noudattaen.


Kimchi on erittäin kätevä ruoka -aine: sitä valmistetaan kerralla paljon ja se säilyy pitkään. Ruoka koostuu pääasiassa nuudeleista, riisistä, tofusta ja vihanneksista. Grillattuja ruokia ovat bulgogi, galbi, samgyeopsal ja makchang gui.


Korealaisen keittiön keskeinen osa on myös kiinankaalista fermentoimalla valmistettu kimchi, joka . Aina, kun puhutaan korealaisesta ruoasta , kääntyy puhe myös kimchiin.

Hapatettu, mausteinen kiinankaali on korealaisen keittiön kulmakivi. Ensikohtaamisella kimchiin ei rakastu: kaalissa on vahva haju ja ikävä ulkonäkö. Mutta miljoonat ihmiset eivät voi olla väärässä – kimchin mausta tulee helposti . Suomessa syntyi uusi unelma: tehdä korealainen ruokakulttuuri tutuksi suomalaisille. Unelma toteutui, kun Korean tasavallan suurlähetystö ryhtyi kustantajaksi Sangwon Ryun toimittamalle korealaiselle keittokirjalle. Oletko yksi meistä, jotka haluaisimme maistaa jännittävää korealaista ruokaa , mutta harmittelemme, kun kyseisiä ravintoloita löytyy Suomesta vain muut.


Etelä- Korean länsipuolella . Glorian korealaiseen menuun kuuluu kimbap-merileväkääröjä, rapeita seesamirapuja, korealaisia pannukakkuja, bulgogia, kimchiä, kurkkusalaattia ja melonisalaattia. Monet varmaan jo huomaavatkin, että korealainen ruoka on tässä yhteydessä pakattu suomalaiseen muotoon, jossa on ikään kuin . Harmillista, ettei jutussa kerrota korealaisesta ruokakulttuurista, jossa suuri merkitys on jakamisella ja popsimisella, eikä niinkään järjestyksessä etenemisellä. Olen mukana koulutuksessa, jonka puolesta meillä oli viikon tutustumismatka Kiinaan ja Hongkongiin viime viikolla. Muut porukasta saapuivat Suomesta ja muutama muu ympäri Aasiaa.


Viikossa ehti tapahtua niin paljon kaikkea, joten kerron matkasta tällä kertaa vaan kuvien kautta: LAUANTAI. Korealaisen katukeittiön puolustukseksi haluan tähän alkuun vielä todeta, että en pidä kaalista enkä liian tulisesta ruoasta. En pidä lihasta, enkä säilötyistä kasviksista. Olen hehkuttanut rakkauttani korealaiseen ruokaan joka kanavalla, mutta mitä korealainen keittiö oikeasti sisältää?


Siitä otetaan tässä postauksessa selvää. Salaattikääröjen kasvisversioon voi lisätä myös nuudeleita ja käyttä.

Tunnetuin korealainen ruoka on maan mausteinen kansallisruoka kimchi, joka valmistetaan kauden vihanneksista. Jokaisella alueella on oma kimchinsä, mutta perinteisesti kimchi valmistetaan kiinankaalista, chilistä, kalakastikkeesta, sipulista, valkosipulista, inkivääristä ja retiisistä. Kirkkaat värit, vivahteikkaat mausteet ja tuoreet kasvikset, lihat sekä merenelävät ovat tehneet sen suosituksi ympäri maailman, ja korealaiset maut ovat löytäneet tiensä myös suomalaisten kulinaristien lautasille. Tämän sivun tietoja ei ole saatavilla. Varaa tarpeeksi aikaa ruoanlaittoon, ja tarjoa maukas korealainen kasleri riisin.


Koristele ruoka halutessasi purjorenkailla ja paprikasuikaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.