torstai 7. maaliskuuta 2019

Kokonaisen kanan keittäminen

Jos ostat kokonaisen broilerin, voit keittää sen ja saat kaupanpäälle mitä ihaninta kanalientä. Pane liemi kylmään ja poista myöhemmin pinnalle noussut rasvakakku. Sitten voitkin tehdä liemestä herkullisen keiton, joka on sekä hyvää että kevyttä.


Liemessä käytettäviä kasviksia voi laittaa oman maun mukaan, itse laitoin vain porkkanaa ja sipulia kun niitä kaapissa oli valmiina. Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, maidoton, vähähiilihydraattinen, vähärasvainen. Kokonaisena keitetty kana , ja vielä ikioma kana.

Meillä eivät kanat ole eläkkeellä, vaan ne lopetetaan, ja jos mahdollista, myös syödään. Kanaliemen tekeminen on helppoa ja itse keitetty liemi on moninkertaisesti parempaa kuin liemikuutioista tehdyt liemet. Omassa liemessä on raikas, herkullinen maku eikä siinä ole keinotekoisia säilöntä- tai aromivahvenneaineita.


Kaupoista kokonaisia kanoja löytää yleensä pakastettuina. Mittaa kypsyys paistomittarilla. Sisälämpötilan ollessa 75-astetta, nosta broileri jäähtymään. Siivilöi kanaliemi ja anna jäähtyä.


Kuori pinnalta ylimääräinen rasva pois. Käytä kokonaisena keitetty broileri tarpeidesi mukaan.

Esimerkiksi kana - nuudelikeitto tai kanaviillokki valmistuvat etukäteen keitetystä broilerista nopeasti. Kotona paistettu kokonainen broileri on ihan toista kuin kaupan grillistä ostettu. Todennäköisesti yllätyt homman helppoudesta. Kauanko kestää että on kypsä. Painoa kanalla on noin kilo.


Keittämiseen : vettä, suolaa, laakerinlehtiä, sipulia, porkkanaa. Kastike: rkl voita rkl vehnäjauhoja 4-dl kanalientä ¼ dl kuohukermaa ¾-tl mietoa curryjauhetta. Kanan keittäminen : Pane huuhdottu kana kattilaan ja lisää . Näin jossakin reseptin, jossa oli keitetty kanan rintafileitä.


Minä en ole tiennytkään, että kanan voi myös keittää kypsäksi, sillä olen vain paistanut. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Ruokasurffausta: Uunissa paistettu kokonainen kana Jamie Oliverin.


Välimuistissa Samankaltaisia 14. Suomessa tehdään mielestäni liian vähän kanaa kokonaisena. Muualla maailmassa on tavallisinta kypsentää kokonainen kana. Asuin Englannissa vuotta ja siellä kana kypsennetään aina . Itse paistettu broileri on ihan toista maata kuin kaupan grillistä ostettu.


Ja homma sujuu yllättävän helposti! Broileria voi kypsentää paloiteltuna paistamalla pannussa, paloiteltuna tai kokonaisena uunissa sekä paahtamalla grillissä tai hauduttamalla padassa.

Laita liemi ja mausteet laajaan kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Ota pois liedeltä, laita kasariin kansi ja anna hautua kannen alla 10 . No meidän koirat saa ILMASTA kanaa sillä niille syötetään kokonaisia RAAKOJA kanavauvoja jalkoineen, päineen ja höyhenineen. Mä täällä ihan kyllä koiran vatsatautia varten katselen että kauanko sitä kanaa kuuluu keittää. Rintafileiden suolaaminen tapahtuu noin tunnissa, mutta kokonainen maustamaton broileri saa uida liemessään yön yli.


Kanaa voi valella marinadilla tai grillikastikkeella kypsymisen aikana. Tarkista kypsyys pistämällä koipien taipeeseen reikä terävällä veitsellä. Kun ulos tuleva neste on kirkasta, liha on kypsää. Jos kypsennät broilerin uunissa, paista sitä 2asteessa n. Pistä tikulla broilerin reisitaipeeseen, jos sieltä tuleva neste on . Broileri mahtuu pieneenkin uuniin ja se kypsyy verrattain nopeasti.


Tässä ohjeessa broilerin täytteessä maistuu talviset hedelmät, mutta kokonaisuus on modernin raikas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.