Juhlajärjestelyiden muistilista. Tehtävät on jaoteltu kolmeen ryhmään: hyvissä ajoin tehtäviin, noin viikkoa ennen tehtäviin ja juhlapäivän aattona tehtäviin. Jokaisen osion lopussa voit nappia painamalla tarkistaa, oletko tehnyt kaikki siihen mennessä vastaan tulleet . Lue parhaat vinkit ristiäisten ja nimiäisten järjestämiseen. Nykyään on melko yleistä pitää nimenantojuhla ilman mitään sen kummempia virallisia osuuksia tai kastetta, mutta itse kirkkoon kuuluvana en nähnyt mitään syytä olla liittämättä jälkeläistäni Suomen . Lisäksi kirjoitin heille muistilistaan esimerkkinä mitä meillä oli tarjolla kuopuksen ristiäisissä (lunttasin valokuvasta).
Hyvä miettiä myös ristiäisvirsiä etukäteen. Nyt halusin olla avuksi muillekin ketkä järjestelee ristiäisiä , joten tein mahdollisimman kattavan muistilistan. Kommentoikaa jos listasta puuttuu . Evankelis-luterilaisen kirkon suositus on että lapsi kastetaan kahden kuukauden kuluessa syntymästä.
Ristiäisten järjestäminen. Jos jostain syystä ristiäisiä ei halua pitää omassa . Yhteydenotto kotiseurakunnan kirkkoherranvirastoon, kasteen ajasta, paikasta ja kastepapista sopiminen. Kummien valinta, kummien kirkkoon kuulumisen varmistaminen. Toimituskeskustelu papin kanssa: kastetilaisuuden virsien valinta.
Meille oli ehdottoman selvää se, ettei niitä järjestettäisi kotona vaan että haluaisimme kaikki valmiina. Aluksi mietimme merimiesteemaa, mutta koska ristiäisten ajankohta siirtyi syksyyn niin luovuimme siitä ajatuksesta. Tällaista muistilistaa tein hieman suunnittelu vaiheessa: -Mietimme nimeä - Varasimme . Kastejuhla tarjoilun järjestäminen, mitä lahjaksi, ristiäisten muistilista. Tulostettavia ristiäisten kutsukortteja . Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.
Hyvä suunnittelu myös vähentää stressiä ja säästää järjestäjän hermoja ikäviltä yllätyksiltä. On sitten kyseessä lakkiaiset, päättäjäiset, häät tai ristiäiset , niin juhlien suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.