Kun vesi kiehuu taas (= suola on liuennut) laita sekaan kaikki pasta kerralla. Vesi pehmentää pastan vähitellen, jolloin pitkä pasta on helppo painaa kauhalla kiehuvaan veteen. Aloita ajanotto siitä, kun vesi alkaa kiuhumaan uudelleen.
Jos et omista spagettimittaa, voit mitata yhden hengen annoksen pullonsuun avulla. Valitse pastan muoto kastikkeen mukaan. Fusillin kierteet täyttyvät kastikkeesta, spagettiin .
Tarkista keittoaika pakkauksesta. Maista kiehuvaa pastaa pari minuuttia ennen pakkauksen ideaaliaikaa ja tarkista kypsyys. Joskus täydellinen al dente on vähän ennen pakkauksessa mainittua aikaa. Pastan ylimääräisen keitinveden valutus siivilässä.
Kun siivilöit pastasta ylimääräisen keitinveden, jätä . Oletko pohtinut oikeaa pastankeittotapaa tai hämmentynyt ristiriitaisista vinkeistä ? Kaikkiin taitolajeihin kehittyy ajan mittaan koko joukko perinteitä ja kirjoittamattomia sääntöjä, joiden sanotaan olevan juuri niitä oikeita. Pastan keittäminen ei tässä suhteessa ole poikkeus – myytteihin törmää tämän tästä.
Kuinka pasta tulisi oikeaoppisesti keittää? Minä onnistun aina keittämään tuorepastan sellaiseksi pahan makuiseksi, vai lieneekö se sitten tuorepastan oikea maku. Siis kun pasta on kiehunut tarvittavan ajan, vesi valutetaan pois, mutta mitä sitten? Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään suola ja makaronit. Mikäli makaroni käytetään laatikoihin tai paistoksiin tai se joutuu seisomaan lämminsäilytyksessä ennen tarjoilua, hieman lyhyempi keittoaika on suositeltavaa.
Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa. Muutaman helpon vinkin avustuksella jokainen voi omassa kotikeittiössään onnistua keittämään spagettia, joka on kypsyydeltään täydellisen al dente. Spagetin kypsyyteen kannattaa kiinnittää huomiota jo 6–minuutin keittoajan. Pasta -sivulta löydät kaikki suosikkireseptit: pasta carbonara, pasta bolognese, lasagne ja tonnikalapasta.
Sitten pasta kiehumaan ja pastakastike porisemaan! Pullavehnästä tehty pasta on paljon vaikeampi keittää al-denteksi kuin durumista tehty. Olisko antaa hyvää pastan keitto -ohjetta,itse saan aina pastani liisteriksi,vaikka laitan öljyä,huuhdon sitten pastan tai en. Kerro kuinka sin pastan kei.
Katso pastan keittoaika pussin kyljestä. Lyhennä keittoaikaa pussin ohjeesta minuutilla. Kun aika on kulunut, kaada vesi pois kattilasta heti.
Tai kaada pasta siivilään ja sitten takaisin kattilaan. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi.
Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Pasta keitetään ilman kantta, kuohumisen estämiseksi. Valuta kypsä pasta ja tarjoile heti. Spagettia keitettäessä, paina spagetit vähitellen . Pasta on italialaisen aterian peruselementti. Se voi olla pääruoka tai alkupalan jälkeen tarjottava väliruoka.
Pane pasta runsaaseen kiehuvan kuumaan, reippaasti suolattuun veteen. Keittoaika riippuu pastan rakenteesta ja koostumuksesta. Tuorepastan keittoaika on . Kuivapasta kypsyy noin minuutissa.
Varaa kuivaa pastaa noin 1g ruokailija. Pastasta tulee irtonaista, kun taitaa pari niksiä. Kilpailun sivuilla ei kerrota tarkemmin supernopean pastan sisällöstä, mutta tuote sai kiitosta kotimaisten raaka-aineiden käyttämisestä. Aalto yliopistossa opiskeleva . Kun keitän pastaa , siitä tulee helposti klimppistä ja hyytelömäistä.
Lisää pasta kiehuvaan veteen ja katso keittoaika pakkauksesta. Pasta tulee keittää runsaassa vesimäärässä. Voit halutessasi lisätä keittoveteen hieman ruokaöljyä ja suolaa.
Kiehauta vesi, lisää suola ja pasta. Voit vähentää lämpöä, kun vesi kiehuu uudelleen. Tuorepastaa kannattaa keittää ilman kantta, vaikka se viekin enemmän energiaa. Minuutin kohdalla poimi haarukalla . Tämä asia on jo pitkään askarruttanut minua, eli millä logiikalla keittäminen kannen alla tai ilman toimii?
Esimerkiksi jotkin ohjeet neuvovat keittämään riisiä ilman kantta, vaikka ylivoimaisesti suurin osa neuvoo keittämään kannen alla. Pastat sen sijaan keitetään kai aina ilman kantta? Miltä kuulostaisi pasta , joka valmistuu sekunnissa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.