Kuivapasta vaatii purutuntuman, tuorepasta saa olla pehmeää. Keitä pasta napakan kypsäksi, älä lötköksi asti. Jos et omista spagettimittaa, voit mitata yhden hengen annoksen pullonsuun avulla.
Kun vesi kiehuu taas (= suola on liuennut) laita sekaan kaikki pasta kerralla. Vesi pehmentää pastan vähitellen, jolloin pitkä pasta on helppo painaa kauhalla kiehuvaan veteen.
Aloita ajanotto siitä, kun vesi alkaa kiuhumaan uudelleen. Jokaisella pastamuodolla, -laadulla ja -merkillä on oma ideaali keittoaikansa. Tarkista keittoaika pakkauksesta. Maista kiehuvaa pastaa pari minuuttia ennen pakkauksen ideaaliaikaa ja tarkista kypsyys. Joskus täydellinen al dente on . Oletko pohtinut oikeaa pastankeittotapaa tai hämmentynyt ristiriitaisista vinkeistä ? Kaikkiin taitolajeihin kehittyy ajan mittaan koko joukko perinteitä ja kirjoittamattomia sääntöjä, joiden sanotaan olevan juuri niitä oikeita.
Pastan keittäminen ei tässä suhteessa ole poikkeus – myytteihin törmää tämän tästä.
Pasta -sivulta löydät kaikki suosikkireseptit: pasta carbonara, pasta bolognese, lasagne ja tonnikalapasta. Sitten pasta kiehumaan ja. Erimuotoiset pastat , kuten rusetit, simpukat, tagliatellet, spagetit ja cannelonit takaavat sen, ettei pastaan kyllästy ikinä. Näillä ohjeilla kokkaat ihanat pastat vuoden ympäri! Spagetteja kannattaa pyöritellä kiehuvassa vedessä pastahaarukan avulla.
Spagettipakettien neuvomiin keittoaikoihin ei myöskään kokkien mukaan kannata luottaa liikaa. Parhaan lopputuloksen saa, kun maistaa itse välillä spagetin rakennetta. Kun pasta on tarpeeksi kypsää, kaadetaan se lävikön läpi . Pastasta tulee irtonaista, kun taitaa pari niksiä. Varaa kuivaa pastaa noin 1g ruokailija. Kuinka pasta tulisi oikeaoppisesti keittää?
Minä onnistun aina keittämään tuorepastan sellaiseksi pahan makuiseksi, vai lieneekö se sitten tuorepastan oikea maku. Siis kun pasta on kiehunut tarvittavan ajan, vesi valutetaan pois, mutta mitä sitten? Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään suola ja makaronit. Mikäli makaroni käytetään laatikoihin tai paistoksiin tai se joutuu seisomaan lämminsäilytyksessä ennen tarjoilua, hieman lyhyempi keittoaika on suositeltavaa.
Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa.
Paahda valkosipuli pienessä määrässä öljyä, kovalla lämmöllä paistinpannulla. Laske hieman lämpöä ja lisää kanaliemi ja maito. Laita pasta pannulle ja lisää suolaa ja pippuria mausteeksi. Varmista, että liesi on keskilämmöllä ja anna pastan kypsyä. Vinkkiä: pastan keittoon : (Keitä loppuvaiheessa vasta pasta, väljässä suolalla maustetussa vedessä, laita öljyä loraus joukkoon jotta pysyy irtonaisena toisistaan, eikä kiehu yli.
Lisää pasta ihan kiehuvasti poreilevaan veteen. Katso pastapakkauksesta tarkka keittoaika , jotta ei tule keitettyä yhtään liikaa, nostele valuman.). Tämä asia on jo pitkään askarruttanut minua, eli millä logiikalla keittäminen kannen alla tai ilman toimii?
Esimerkiksi jotkin ohjeet neuvovat keittämään riisiä ilman kantta, vaikka ylivoimaisesti suurin osa neuvoo keittämään kannen alla. Pastat sen sijaan keitetään kai aina ilman kantta? Pullavehnästä tehty pasta on paljon vaikeampi keittää al-denteksi kuin durumista tehty.
Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa- keittokirjasta ! Muistathan rekisteröityä Lilyyn tai liittää vastaukseen . Osallistumisaikaa on perjantaihin 16. Käytä isoa kattilaa, jotta pasta pääsee liikkumaan vapaasti kiehuvassa vedessä. Pastalla pitää olla tarpeeksi tilaa liikkua, mikä estää pastaa tarttmasta toisiinsa kiinni. Laita kattila kovalle lämmölle , ja kun vesi kiehuu, lisää suola ja vähennä vähän lämpöä.
Olisko antaa hyvää pastan keitto - ohjetta ,itse saan aina pastani liisteriksi,vaikka laitan öljyä,huuhdon sitten pastan tai en. Kerro kuinka sin pastan kei. Pasta vaikuttaa kaikista helpoimmalta ruoka-aineelta, sillä heität vain vettä kattilaan ja katsot keittominuutit. Vaikka tämä vaikuttaa helpolta, on lopputuloksen usein ylikypsä, vetelä pasta.
Pastan valmistamisesta on useita mielipiteitä, mutta italiailaisten . Valmistusaika: alle min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.